Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Любен Дилов-син: В свободно падане сме

Политика

Любен Дилов-син: В свободно падане сме

Любен Дилов-син: В свободно падане сме - Tribune.bg
Снимка:

„Мисля, че очакванията се оправдаха – поне в частта, в която беше представена реална алтернатива на президента Радев и на неговия модел. Доколко я разбраха хората и доколко решиха да накажат ГЕРБ – не мога да кажа“. Това заяви пред Нова телевизия Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ-СДС, в отговор на въпроса оправдаха ли се очакванията на партията му за резултатите от балотажа.

„Лошото е, че болката тепърва започва и всички ще я усетим много бързо“, смята той.

По думите му се задават много тежки дни. „Не искам да съм лош пророк в началото на новата седмица. Държавата в последните седем месеца  беше в състояние на свободно падане. Това не е политическа, а е икономическа оценка. Нямам основание да смятам, че тя много бързо ще се стабилизира. Най-малкото двамата лидери на новата промяна са двама от министрите на тези седем месеца. Хората не си дават сметка за това“, категоричен е  той.

„Хората обичат да гласуват за мечти. Те бяха една хубава, добре опакована мечта. Хората забравят, че трудното идва. Бюджетът, който изпълняваме в момента и който е свръх неумен е направен от Кирил и Асен, това е техният бюджет. Говорят ни за 6-7% инфлация, а тя е над 15%, вън от съмнение. Това е процес, който е неудържим“, допълни той.

„Затварят се предприятия, които от откриването си не са били затваряни. И всъщност политическият шум пречи да се чуят тези гласове. Само един пример ще ви дам, с ремонта на язовирите. В момента има много голям проблем. Това доста нескопосано управление на МРРБ през последните седем месеца. Министерството отново предприе една глупава крачка и ако не я коригира, ще има едно избухване на огромно недоволство само след два-три дни. Така е в много сектори“, посочи Любен Дилов-син.

„Надявам се на вразумление. ГЕРБ доста ясно казаха, че са готови, независимо от това, че ще ги чегъртат, независимо от това, че не се приема протегнатата им ръка, в рамките на разумното да помогнат да се състави правителство, да има управление без те да участват в него. Това е важно“, отбеляза Любен Дилов-син.

„Видяхме до какво доведе липсата на редовен кабинет“, посочи той. И изрази надежда, че новите управляващи ще успеят да овладеят икономическата криза и растящите цени.

Според него следващото правителство ще се задържи по-дълго на власт, но не заради политическата воля на съставящите го, а заради тежките решения, които притискат политиците.

„Правителството може да оцелее и дълго, но не заради нещо друго, а заради трудните решения, които трябва да се вземат. Локдаун, защото той трябва да се въведе веднага, а Румен Радев не го направи заради изборите. И 16 дни сме първи по смъртност. На второ място е Македония. Някой да излезе да каже дали я търгуваме, за какво я търгуваме. И накрая идва токът. Защото битовите потребители са защитени до 1 януари“, подчерта той.

„Президентът Румен Радев доста ярко поиска властта и цената ще я платим ние. Изчакайте една година“, каза още Любен Дилов-син.

„Изкушавам се да говоря повече като страничен наблюдател,  отколкото като партньор на ГЕРБ. Това е първата формация в най-новата история на България, която много прилича на истинска народняшка партия и Бойко Борисов много изпълва образа на Стамболов с цялото крайно отношение към него. Ако погледнети чисто исторически, ще видите, че той наистина изпълва този образ, включително с външнополитическите си решения, с вътрешнополитическите си такива, безцеремонността си в някои области, хитрините в други. Дали това е лидерски проблем, аз не знам, но той все още е много могъща гравитационно тяло! 7 месеца го чегъртаха и ГЕРБ запази ядрото си, не смятам, че има лидерски проблем“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети