Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лорер се почувствал заплашен от снежните топки: Могат да бъдат различни неща утре

Политика

Лорер се почувствал заплашен от снежните топки: Могат да бъдат различни неща утре

Лорер се почувствал заплашен от снежните топки: Могат да бъдат различни неща утре - Tribune.bg

„Всички видяха коя е групата, която създава напрежение и че те бяха агресивно настроени. Украйна вече прецени, че ръководителят на тази група е „персона нон грата“ за нея“. Това заяви пред БТВ министърът на растежа и иновациите Даниел Лорер, визирайки Костадин Костадинов.

„Ако българските служби не смятат така, украинските го смятат. Ние като хора се почувствахме застрашени, тъй като снежните топки днес могат да бъдат различни неща утре“, каза Лорер за случилото се на Шипка на 3 март.

„Напрежение между нас и Радев няма, има критики. В една демократична държава това е абсолютно оправдано. Всяка институция е длъжна да изразява мнение когато има такова по темите, които смята, че са важни за нея и за цялото общество“, допълни той.

Министърът коментира и руската инвазия.

„Ако войната и санкциите, които идват в момента, продължат със същия интензитет, ще върнат руската икономика не просто в 10 години назад, а може би в 80-те години на миналия век. Над 200 американски компании излязоха от Русия, включително всички гиганти в нефтената индустрия“, отбеляза министърът. Според него, когато войната в Украйна приключи, ще има План за възстановяване и устойчивост.


Топ новини

виж още
Актуална тема