Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Караянчева осъди сцените на Шипка, припомни на Петков, че ги правеха хората на Радев

Политика

Караянчева осъди сцените на Шипка, припомни на Петков, че ги правеха хората на Радев

Караянчева осъди сцените на Шипка, припомни на Петков, че ги правеха хората на Радев - Tribune.bg
Снимка:

„Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне бури! Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа управляващи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, осъдително. В ден, отреден за поклонение. За мен е неприемливо, независимо, че съм представител на опозицията. Защото „сценарият“ се повтаря. Това написа в личния си Фейсбук профил Цвета Караянчева.

Бившият председател на Народното събрание попита управляващите дали помнят, кога бяха положени основите на разделението на българите и от кого? 

„Ще ви помогна с отговора: на 19 февруари 2020 г. на церемонията в София по повод гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на управляващата коалиция/ пренебрегна кмета на столицата, патриарха и председателя на парламента и поведе алтернативно шествие. Тогава същите групи от хора, които вчера освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у” по време на речта на Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола. Впоследствие тези употребени групички от псевдопатриоти се пренесоха на Шипка и се вклиниха във всички последващи национални чествания. Една обидна и срамна за всички ни „традиция“ се настани трайно в политическия живот на България. Какво можем да очакваме оттук – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли как да бъде върнат обратно“, пише още Караянчева.

Припомняме, че на 19 февруари 2020 г. Румен Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски. Такова шествие не беше провеждано до този момент,  тъй като денят, в който е обесен Апостолът, се счита за черна дата в българската история, на която само тихо се скланя глава пред паметта му.

Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски

Поведението на агитката на Радев заля от недоволство  Интернет. Журналисти, политици, общественици, депутати и министри изразиха възмущението си в Мрежата чрез хаштаг: #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба.

Хаштаг #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба набира сила във Фейсбук

„Разделението на нацията, за което Румен Радев работи вече трета година в Президентството, тази вечер даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин човека, поведени от президента, оскверниха по безподобен начин паметта на Левски в ден, когато уж трябваше да сме единни в преклонението. Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се вчера организаторите на шествието от "Дондуков" 2 до Паметника“, коментира тогава Караянчева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати