Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заглавие в Скопие: „Победниците ќе ги предадат бугарските национални интереси“

Политика

Заглавие в Скопие: „Победниците ќе ги предадат бугарските национални интереси“

Заглавие в Скопие: Победниците ќе ги предадат бугарските национални интереси - Tribune.bg

Все повече се засилват настроенията в съседна РС Македония, че след победата на Кирил Петков и Асен Василев, България ще загърби историята. Пример затова е сайтът „expres.mk“, които извежда в заглавие, че „Победителите на изборите ще предадат българските национални интереси“. И как не, след като самият Кирил Петков обяви историята за дребнотемие и заложи на съвсем друг подход към Северна Македония.

Expres.mkExpres.mk

От медията цитират евродепутатa Ангел Джамбазки, който обявява, че новото правителство в София ще предаде България. „Президентът на партията ПП дори не спомена националните идеи, а планове за Скопие, които са „опаковани красиво и нямат нищо общо с реалността“.  

Сайтът цитира Джамбазки, който подчертава, че за Петков и Василев е най-важен въздушният трафик между Скопие и София.

„Не става дума за твърда защита на българските национални интереси, нито за предложение за жестоко присвояване на историята и ежедневното нарушаване на правата на човека“, казва Джамбазки.

Северна Македония определено е обнадеждена, че с новото правителство на Петков и Василев скоро могат да получат зелена светлина за ЕС, тъй като двамата обявиха, че искат нов подход за решаване на проблема със Скопие. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати