Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вебер към ГЕРБ: Благодарение на вас гласът на България се чуваше ясно в Европа (ОБНОВЕНА)

Политика

Вебер към ГЕРБ: Благодарение на вас гласът на България се чуваше ясно в Европа (ОБНОВЕНА)

Вебер към ГЕРБ: Благодарение на вас гласът на България се чуваше ясно в Европа (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Мястото на България е в Шенген, категоричен беше кандидатът на ЕНП за председател на ЕК

„ГЕРБ трябва да припомни на България, че през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно, благодарение на представителите на страната, в Европейския парламент. Разпространете новината до всички българи, че благодарение на тези хора, България я уважават в Европейския парламент.“ Това каза кандидатът на Европейската народна партия /ЕНП/ за председател на Европейската комисия /ЕК/ Манфред Вебер по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ. Той говори в препълнената зала „Арена Армеец“, където се бяха събрали над 14 000 души.

„Благодарение на този авторитет, който ГЕРБ има в България, се чуваше гласът ѝ в Европа. Този респект се дължи на много хора, които работят неуморно тук в България – за по-силна икономика, по-добри заплати, по-ниска безработица, неуморните усилия на министър-председателя, подкрепян от Ангела Меркел и другите лидери“, допълни Вебер. По думите му, обаче остава много работа, за да се превърне Европа в континент на мира, свободата и съвместното битие. Вебер предупреди, че направеното дотук не бива да бъде приемано като даденост и припомни Брекзит.

„Имаме национална идентичност, която да браним, но по-силни сме, когато сме заедно. Много неща трябва да се случат в Европа - да се реформира, за да отговори на предизвикателствата на следващите десетилетия. На първо място в новата ни история присъства заглавието –сигурност. Важно е да победим каналджиите“, призова водещият кандидат на ЕНП на изборите за Европейски парламент на 26 май. За Вебер опазването на границите на Европейския съюз е на първо място.

„Личо аз съм бил в Бургас и съм свидетел на усилията на хората, които опазват външната граница на ЕС. Като председател на ЕК първата ми задача ще бъде България да стане член на Шенген, защото мястото на България е в Шенген“, категоричен беше Вебер.

Според него следваща страница в новата история на ЕС е инвестицията в младежите, както и заделяне на фондове за подобряване на условията във всички краища на Европа.

„Благодаря на Мария Габриел, която обръща толкова внимание на новостите и бъдещия ни път. Благодаря, че Мария Габриел води европейската политика към иновациите. В главата, посветена на икономиката на ЕС, аз имам мечта, Европа да стане континент, в който никой няма да напусне родното си място, за да търси препитание, равни условия на живот, еднаква социална закрила и възможност за препитание. Европа на равенството и равните граждани“, изтъкна Манфред Вебер.

За първи път европейски политик напомни, че Европа е много повече от икономика и трябва да опазим християнските ѝ корени.

„Европа са ценности и ние заявяваме, че сме силни, защото сме многообразни. Обаче, това, по което си приличаме, е, че във всеки град в Европа има християнски храм, църквата. Ние изповядваме християнските ценности на любов към ближния и затова в такава посока ще се движим и в бъдеще“, категоричен е кандидатът за председател на ЕК от ЕНП Манфред Вебер.

Той призова препълнената зала да гласува за силна България и за силна Европа с бюлетина номер 12.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети