Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манфред Вебер подкрепи коалицията ГЕРБ/СДС

Политика

Манфред Вебер подкрепи коалицията ГЕРБ/СДС

Той се учуди, че се махват от постовете им хора, помогнали за разкриването на шпионска мрежа в полза на Русия

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България, която те изразиха в писмо до свои колеги и еврокомисари. Вебер добави, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в България и подчерта, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.

Той коментира и смените в различните служби за сигурност в България, като изрази учудване от това, че служебното правителство премахва от постовете им точно тези хора, благодарение на които е разкрита шпионска мрежа в полза на Русия.

Председателят на Групата на ЕНП разговаря в Брюксел с евродепутатите от ГЕРБ/СДС, които изразиха тревогата си от методите на работа на служебното правителство, което действа като предизборен щаб на президента Румен Радев. Евродепутатите са особено загрижени от комунистическата реторика и действия на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който използва език на омразата, определяйки граждани като „бивши хора” - израз, който е директна препратка към най-мрачните години на комунизма в България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети