Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маноил Манев към БСП: Партията ви фалира

Политика

Маноил Манев към БСП: Партията ви фалира

Маноил Манев към БСП: Партията ви фалира - Tribune.bg
Снимка:

Никой от лявата страна на залата не иска и не може да признае това, посочи депутатът от ГЕРБ

Разгорещен дебат в зала за намаляване на субсидиите за партиите на 1 лев. Депутатите разглеждат промените на второ четене.

Ожесточено на идеята партиите да получават по 1 лев за глас се противопоставят от БСП. Партиите трябва да върнат и надвзети субсидии, но социалистите признаха, че касата им е празна и не могат да върнат средствата.  

„Зад изказванията на БСП стои истината, че партията им е фалирала, но никой от лявата страна на залата не желае и не може да си позволи лукса да я признае“, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по време на дебата.

Той припомни на левицата, че предложението за 1 лев идва от гражданите на страната.

„Само една партия и нейният председател г-н Борисов намериха решение как това да стане истинска тема“, посочи още народният представител.

„Години наред вашата ръководителка и най-близките ѝ се упражнявахте при всяка възможност, особено лятото, върху това какви заплати получават народните представители, какви ваканции има Народното събрание“, припомни им Манев популистките изказвания на БСП и ги попита какво популистко виждат в намаляване на субсидията, което е принципен въпрос.

Той обори и тезата на БСП, че предложението за един лев заплашва партиите да са зависими от олигарси.

„Каква теза е това бе колеги, ние в правова държава ли искаме да живеем? Ние в това Народно събрание сме избрани, за да правим правова държава. Когато законът казва, че не може да бъдеш финансиран от престъпна дейност, не може да се развива подобна теза“, подчерта депутатът от ГЕРБ. Той посочи, че развиването на подобна теза показва, че някой си мисли, че законът не касае него.

Филип Попов от БСП обвини Манев в лъжа. Социалистът твърди, че не е вярно, че БСП е фалирала. Социалистите не били фирма, те се обединявали от идеи.

„Когато имаш да даваш едни пари на държавата и нямаш откъде да ги дадеш, тогава фалираш“, наложи се да обясни Манев.  

Мнението му бе подкрепено и от колегата му от ГЕРБ Лъчезар Иванов. „Една фалирала политическа партия, която фалира държавата, не може да казва на нашата, че субсидия от 1 лв. било лицемерие“, заяви Иванов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати