Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дариткова: Оставаме твърди – един лев партийна субсидия

Политика

Дариткова: Оставаме твърди – един лев партийна субсидия

Дариткова: Оставаме твърди – един лев партийна субсидия - Tribune.bg
Снимка:

Волен Сидеров: Няма как да правим сега крачка назад

„Оставаме на твърдата си позиция за един лев партийна субсидия“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова на брифинг в Народното събрание след среща с „Обединени патриоти“.

„С колегите от коалицията проведохме разговори и обсъдихме предложенията, които са внесени и които предстоят да бъдат разглеждани по отношение субсидията на партиите. От политическа партия ГЕРБ оставаме на твърдата си  позиция за подкрепа на първоначално внесения законопроект от Министерски съвет и подкрепа на решението субсидията за един глас да остане 1 лев“, подчерта Дариткова.

Сидеров застана до Дариткова на брифинга и подчерта, че говори единствено от името на „Атака“.

 „Бяха и колегите от НФСБ и ВМРО, но от името на „Атака“ ще ви говоря само, защото те са на друго мнение. Субсидията трябва да остане 1 лев. Така, както беше гласувано в зала. 117 „за“, всички от Обединени патриоти гласуваха „за“ и няма как да правим сега крачка назад. Още повече, че имаше и референдум, харесва ни или не, това е гласът на България“, заяви Сидеров.

Той припомни, че между 2005 и 2009 година партията му е работила без субсидии.

„Тогава вкарах трима евродепутати, 21 народни представители в парламента и бях на балотаж с господин Първанов за президент. През същия този период без субсидия. Така че, когато искаш – можеш. Няма как да правим според нас крачка назад. Да се търсят други варианти ще означава в очите на болшинството, че бягаме от това, което повечето хора искат. По-скоро трябва да си зададем въпроса как да върнем доверието на хората в политическите партии и в политиците и това да бъде в морален план нашата субсидия“, допълни Сидеров.

Докладът е на финал и поправките влизат до дни в пленарната зала.

Коментарът на Валери Симеонов след брифинга беше, че идеята за лев субсидия е трябвало да се гледа със Закона за политическите партии. Това било споразумението на политическия съвет на коалицията.

„Ако някой се отмята, да си поеме отговорността за това. Не знам кой управлява ГЕРБ всъщност и на кого да вярваме - това, което сме си говорили на политическия съвет или това, което се изнася от парламентарното ръководство на партията. Просто ще трябва да се уточнят и да има категоричен отговор“, заяви Симеонов.

„Тепърва ще има предложения от политическите партии за финансирането на политическата система и да се намери най-оптималният вариант, коментира Юлиан Ангелов от ВМРО.

„В скоро време в дневния ред ще влезе предложението на Министерския съвет за 1 лев. След това може би ще се търсят вариантите спрямо вижданията на политическите партии, да има широко обществено обсъждане за това по какъв начин и как партиите да могат да съществуват реално“, допълни той.

„Не виждаме какво може да се коментира. Изразили сме своята позиция, че сме против 1 лев субсидия“, лаконичен беше Александър Симов от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Партийна субсидия Никой не е питал тези, които не са подкрепили референдума, който е невалиден, какво е мнението им, а те са мнозинство.Вместо финансиста Горанов да си подаде оставка за бюджетния гаф, те завъртяха темата към партиите, че изхарчили парите.
04.07.2019 08:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети