Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова: Борисов, осъзнай се кое е мястото, което ти отреди българският народ!

Политика

Манолова: Борисов, осъзнай се кое е мястото, което ти отреди българският народ!

Снимка:

„Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот. Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер. Той така и не разбра, че за да се започне процедура за приемане на нова Конституция, е необходимо да има конституционен проект. Какво ще предложи Борисов? Чл. 1 да гласи „Борисов да е премиер до живот“ ли?“

Това заяви днес Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ по повод призива на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се свика Велико Народно събрание.

„Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние – партиите на протеста, които сме първа политическа сила. Този път конституционният дебат ще е с експерти, конституционалисти, университетски преподаватели, граждани, магистрати. Конституцията няма да се пише от безхаберници за една нощ“, допълни тя, цитирана от пресцентъра си.

„Борисов, осъзнай се кое е мястото, което ти отреди българският народ! Ти вече не си в позицията да определяш дневния ред нито на държавата, нито на парламента. На тези избори народът показа на Борисов „червен картон“. От него се очаква да изпълни конституционната процедура и да внесе предложение за кабинет. Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация и че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито моделът, по който той управляваше. Борисов си отива и неговите „чакали“ повече няма да колят и бесят в българския парламент“, категорична бе Манолова, цитирайки изказването на Борисов от нощта на изборите.

Тя припомни конституционната процедура, че ако Борисов не състави кабинет, мандатът ще се връчи на втория – Слави Трифонов. „От „Изправи се.БГ“ ясно сме казали, че наши естествени партньори са партията на Слави Трифонов и Демократична България. Във всички случаи ще настояваме да са изпълнени ангажиментите, поети към българските граждани“, каза още тя.

„Ще бъдем парламентарен омбудсман и дали на Борисов му харесва, или не, това не го решава той. Ще подкрепим малкия бизнес и микропредприятията, засегнати от пандемията, самоосигуряващите се лица и домакинствата. Ще внесем важните закони – за частния фалит, за ограничаване на колекторските фирми, срещу зариването на България с боклук, овладяването на здравната криза“, категорична бе Манолова.  


Коментари (35)

Нещастница! Осъзнай се ти, смръдло! Много скоро ще си на бунището!
07.04.2021 15:09 / Отговор
баба Цуцолана, Дончевата мултачка Бе, кажи ѝ само: Омбудсмая Костинбродская и повече не я обиждай, че може да ѝ накърниш гражданските права на това нисшо и гнусно болшевишко говедо.
07.04.2021 15:35
МАя, радвай се бързо нямаш време Радев ще ви разпусне скоро
07.04.2021 19:47
тц тц Хем престъпниците от ГЕРБ викат, че са първи, тоест носят отговорност за кой ще състави правителство, хем цялата им пропаганда е активирана да хвърля вина върху партии с по 5 процента, че те носят отговорност .Дебили , сър.
07.04.2021 22:10
БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ:.... ЗДРАВЕ... ПАРИ..... СВОБОДА.... .
ДЛЪЖНИ СА ДА НИ ГО ОСИГУРЯТ-ОБЯВИЛИТЕ СЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛИ:
.... 1.РУМЕН РАДЕВ
......2.СЛАВИ ТРИФОНОВ
......3.ХРИСТО ИВАНОВ
......4.МАЯ МАНОЛОВА
...... 5.К.НИНОВА
...........Н Е С Е. К Р И Й Т Е !!!!
.......... Е Й, И Д А Н Е И З Б Я Г А Т Е С Н А Ш И Т Е П А Р И. !!!!
07.04.2021 15:23 / Отговор
Тази пачавра съвсем изтрещЕ,бе...
07.04.2021 15:23 / Отговор
Госпожа ЛЪЖА си има двойница. :) Становището на ББ е прочетено най- малко от 200 000 само в 24 часа. И е пределно ясно- ще предложат правителство на малцинството, което най вероятно няма да се одобри от НС. Следва Слави и

МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ и ЛЕВ СУБСИДИЯ!!!

ЧАКАМЕ.
07.04.2021 16:19
Лино ТАЯ РАЗПОРЕТИНА НЯМА ЛИ ДА СЕ СКРИЕ ПИСНАНИ.
ПЪЛНА ГЛУПАЧКА. НЕЩАСТНИЦА. ЗА КАКВА СЕ ИМА, ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ
ВЪРТИ ОКОЛО НЕЯ,КЮСТЕНДИЛСКА ПАЧАВРА.
07.04.2021 15:31 / Отговор
attropo Направо се проЗълзих!
другарко галева,да викнем черепухин и твоите ортаци,да седнат на една маса с минния специалист мика и да почнат да мислят!Дълго и продължително!С напън!
Виж на кое място и с колко процента си,патко недоклатено,и тогава давай акъл!Впрочем,на едни избори през есента дали чалгарчето,умно-красивите лиляво-пембени,ти и лайнявото трио ще спечелите нещо?
Много се съмнявам - лозето иска мотика,а не бесилки,ковчези,*нов народен съд* и прочие простотии!
07.04.2021 15:32 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още