Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова обяви, че не е хулиганско да спреш метрото, хулигани били… Борисов и депутатите

Политика

Манолова обяви, че не е хулиганско да спреш метрото, хулигани били… Борисов и депутатите

Манолова обяви, че не е хулиганско да спреш метрото, хулигани били… Борисов и депутатите - Tribune.bg
Снимка:

„Тежко нарушение на правилата и разпад на върховенството на правото“. Така Мая Манолова обобщи случая с Минчо Спасов според нея.

Спасов беше арестуван в близост до Народното събрание. Според СДВР той е един от гражданите, които спират метрото от станцията на Софийския университет. Доказателство за това са охранителните камери, заснели саботажа на подземната железница.

Пред БНР Манолова подчерта, че всеки задържан човек има право на адвокатска защита:

„Правоохранителните органи се държат като такива от третия свят. Всеки българин може да бъде в такава ситуация – оставен без адвокатска защита в нарушение на основно конституционно право… Хората са на улицата заради нарушеното чувство на справедливост. Този протест е морален протест за справедливост“, твърди тя.

„Гражданското неподчинение е законова конституционна форма на съпротива. Когато институциите са глухи, това показва, че властта е изчерпила авторитета и легитимността си… Минчо е прав, че хулигански се държат народните представители и самият премиер“, заяви Манолова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Гневна Тази кокошка съвсем изтрещя.Няма ли внуци за гледане, ами се вре в политиката.
21.07.2020 21:05 / Отговор
Аут! Костинбродска терористка!
21.07.2020 21:12 / Отговор
Киро Бизона Ами щом смотаната пачавретина смята, че „че не е хулиганско да спреш метрото“, да отиде пак да го спре и да вика, колкото сили има: „Този протест е морален протест за справедливост“! Само да не се чуди, ако някой ѝ стъпи на кухата глава и да вика: „Спънах се блъсканицата“! Тя за каква се има, за недосегаема ли? Само да не вика „Олеле, майко“, ако някой, забързан да не изпусне метрото, ѝ вкара нося в черепа! Тогава ще я питам какъв ще го дъвче! Четвъртит?
21.07.2020 21:34 / Отговор
Смешки Госпожата забрави ли, че беше в Първо РПУ, та и агитка спретна. Амнезия ли има или е митоманка?
21.07.2020 23:36 / Отговор
кесо Е, за комунистите такива "дреболии" като заплаха за гражданите е нищо работа. Нали наскоро един "техен другар" обяви от трибуната на НС, че "Народният съд" бил нещо много хубаво и справедливо.
22.07.2020 09:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети