Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова начело на партия: Нужна е социална алтернатива на правителството (СНИМКИ)

Политика

Манолова начело на партия: Нужна е социална алтернатива на правителството (СНИМКИ)

Според нея регормите не се случват

Мая Манолова със заявка за социална партия. Днес Инициативен комитет (ИК) започна процедура по създаване на „Изправи се България“. „След 100 дни протести, след два парламента е време платформата „Изправи се. БГ” да стане партия. Време е да станем политически субект”, каза Манолова като поясни, че за да участват в нови избори, отново трябва да зависят от други партии.

Тя коментира, че моделът „Борисов“ не е разграден, а се надгражда от новата власт, реформите не се случват, възмездието е „на трупчета“, бедността се увеличава, а отчаянието на хората започва да разчита промяната като подмяна.

„Точно сега е моментът за създаване на социална партия, когато е ясно, че социалният стълб на новата власт липсва, когато е ясно, че няма социална партия в управлението, че уж социалната партия предаде интересите на уязвимите, на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на малките предприемачи и на дребните земеделски производители”, заяви Манолова. По думите ѝ, сега е моментът за създаване на истинска социална алтернатива, която да каже, че има нужда от нов тип държава, която се бори с бедността и неравенствата и в която хората са преди печалбите.

Манолова разкритикува БСП и Корнелия Нинова, които по думите ѝ са предали интересите на работещите хора.

Тя обаче следва тезите на БСП по отношение на войната в Украйна и заяви, че партията ѝ ще бъде против изпращането на оръжия в страната, както и срещу всякакви действия, които биха увеличили насилието.

„Време е дипломацията да си свърши работата”, обясни тя.

На въпрос дали ще работят заедно с партия на Стефан Янев, Мая Манолова коментира, че е неуместно да се говори предварително, защото не е ясно какъв ще бъде този субект, къде ще бъде ориентиран и какви ще бъдат неговите лица.

Манолова заяви, че по темата за съдебната реформа ще си партнират с Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон, които основаха гражданското движение „Ние идваме”. Учредителното събрание на новата партия ще бъде на 1 май.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети