Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова съжалява за посещението си при Божков, но тогава той бил само бизнесмен

Политика

Манолова съжалява за посещението си при Божков, но тогава той бил само бизнесмен

Манолова съжалява за посещението си при Божков, но тогава той бил само бизнесмен - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова призна, че е допуснала грешка, като се е видяла с Васил Божков: "Той тогава не беше все пак обвиняем, а бизнесмен. Не съм участвала във внасянето на закони, които да облагодетелстват хазарта. В разговорите ни не е ставало дума за някакви действия. Той сам каза, че е бил натискан да предоставя финансова помощ към телевизията, за която работите. Това каза, бил е натискан да сключва договори". Това заяви Май Манолова пред Нова телевизия.

Манолова  отрече да е искала пари от бизнесмена Васил Божков, който в момента е с 19 обвинения и се намира в Дубай.  

„Не съм се страхувала, като ходих в офиса на Божков. Неговата позиция бе против статуквото. На кметските избори в София беше изправен целия ъндърграунд", добави Манолова.

„Изправи се БГ" казахме ясно, че сме част от социална платформа, който се бори с бедността и неравенствата“, каза Манолова в отговор на въпрос дали би се обединила с евентуално бъдеща формация на бившия служебен премиер Стефан Янев.

„Искаме подкрепа за бизнеса, да се бием с корупцията и съдебната реформа. Това са проблемите и интересите на хората", категорична е Манолова.

„Всяка формация, която смята, че това са важните за хората теми, може да си сътрудничи с нас. Това не значи участие в общ политичски проект. Откривам партията си на 1-и май. Ние сме ясен и предвидим субект", каза още тя.

Има разлика между социалната платформа, която се структурира през последните месеци и партията, която ще регистрираме на първи май. Обединението означава участие и на други хора и организации", добави тя.

„Страхил Делийски, Коста Проданов, Николай Драганов ще са част от партията ни. Имаше и хора от БСП, защото смятат, че социалната подкрепа е изключително важна. Това правителство момента се проваля именно в социалната сфера", добавя Манолова.

По думите й около формацията на Стефан Янев има много въпросителни: "Нека му видим проекта. Ние сме ясни", добави тя.

„Категорично осъждаме агресията в Украйна. Няма справедлива война, няма оправдание за нея. Никакви икономически и политически цели не могат да оправдаят загубата на човешки животи", каза тя.

Манолова коментира и отношението на правителството към войната в Украйна. Тя остро осъди действията му:

„Едва на 17-ия ден беше сформиран кризисен щаб. Казвам благодаря и респект към доброволците, които отделиха от времето и ресурсите си", каза тя.   


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети