Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова за условията на Нинова: Няма такива, които да ми постави която и да е партия

Политика

Манолова за условията на Нинова: Няма такива, които да ми постави която и да е партия

Манолова за условията на Нинова: Няма такива, които да ми постави която и да е партия - Tribune.bg
Снимка:

Гост в студиото я пита как ще управлява без общински съвет на БСП и кога ще се извини за Костинбродската афера

Няма такива условия, които да ми постави която и да е партия, заяви пред БНТ кандидатът за столичен кмет Мая Манолова. Седмица по-рано, в изказването си пред Градската конференция на БСП – София, заяви:“ Бих искала Мая да отговори на въпроси и да поеме ангажименти, защото над всеки един от нас стои политиката на БСП“.

"Чух, че има очакване да обсъдим основни приоритети и от програмите на "България на гражданите", на БСП, на Движение 21 – моята програма я пишат гражданите на София“, каза Манолова. Час по-рано в свое участие пред bTV Весела Лечева заяви, че няма как Манолова да не хареса принципите на БСП. Лечева отговори така на въпрос дали Манолова ще изпълни условието на БСП за подкрепата, а именно - да застане зад платформата на партията.

„Приоритетите в моята програма се определят от гражданите на София. Ако програмите на партиите са съобразени с идеите и вижданията на гражданите, тогава аз нямам никакво притеснение. Части от моята програма ще съвпаднат и с тази на "Път на младите", и на БСП, на всички партии. Общото е, че всички те искат промяна", заяви Манолова.

На въпрос на зрител: Защо развалихте хубавия си образ като омбудсман, като се кандидатирате за кмет, Мая Манолова отговори: "Решението да се кандидатирам за кмет на София узряваше бавно, това не е внезапен акт. Много направихме с моя екип в омбудсманството, но през последната година нашите усилия бяха буквално блокирани от властта".

„Ще има битка и състезание не срещу един кандидат, а срещу модела. Ще има балотаж между тези, които искат промяна и тези, които защитават статуквото. Няма да позволя нито едно междублоково пространство да бъде застроено, нито една градина, нито един парк”, каза тя.

Следващият участник в предаване Лили Вучкова, се обърна към Манолова от ефира с два въпроса: Г-жо Манолова, как ще управлявате като кандидат за кмет на София без реален общински съвет на БСП. Тя каза трудно, но това не е отговор. Аз слушах една прекрасна приказка, която тя разказа, но градът не се управлява от една личност, градът се управлява от общинския съвет, заяви тя.

И второто да я помоля кога най-сетне тя ще извини на гражданите на Костинброд за Костинбродската афера, когато тя провали на шанса на гражданите за едни нормални избори. Не се извини нито на собствениците на фирмата, нито на хората. Трябва да почнеш на чисто, каза Вучкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати