Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Манолова зове за обединение с ДБ и ПП (тандема Петков-Василев) още преди изборите

Политика

Манолова зове за обединение с ДБ и ПП (тандема Петков-Василев) още преди изборите

Манолова зове за обединение с ДБ и ПП (тандема Петков-Василев) още преди изборите - Tribune.bg
Снимка:

Мая Манолова от гражданската платформа „Изправи се. БГ“ лансира в интервю за БНР идеята за предизборен съюз между коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“, обединение „Демократична България“ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев, който ще се подвизава на родната политическа сцена под името „Продължаваме промяната“ или ПП.

Според Манолова едно такова обединение трябва да се стреми към управление на държавата.

„Отправям публично този призив към Христо Иванов и към Кирил Петков и Асен Василев за обединение на промяната, която да бъде първа политическа сила в следващия парламент, да има правителство на промяната“, каза Манолова в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани“, каза Манолова. Тя посочи, че е сигурна, че „Изправи се.БГ“ ще прескочат парламентарната бариера.

Сред потенциалните си нови партньори Мая Манолова не посочи партия „Има такъв народ“, която до думите ѝ „има други планове“.

„Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента? По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа. Това се видя в 46-ото НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“, твърди Манолова.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети