Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Държавна верига бензиностанции би помогнала за изсветляването на бизнеса

Политика

Марешки: Държавна верига бензиностанции би помогнала за изсветляването на бизнеса

Марешки: Държавна верига бензиностанции би помогнала за изсветляването на бизнеса - Tribune.bg
Снимка:

„Реализацията на проекта за държавни бензиностанции ще отнеме не повече от 2 години“, заяви пред Нова ТВ Веселин Марешки, лидер на партия ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание.

„С моя нищожен ресурс аз успях да изградя около 20 обекта за 1 година. Считам, че за този период държавата, с всички ресурси, които има, може да изгради бензиностанции във всички райони“, категоричен бе той.

„Наистина решението е взето много бързо и не са много наясно как да стане. Това може да бъде една компания под шапката на Министерството на икономика и няма нужда от законопроект. Нито ресурсът, нито времето е толкова проблематично“, посочи депутатът.

„Времето не е много, необходимият ресурс е около 100 милиона евро“, уточни той.

По думите му инфраструктурата трябва да е такава, че всеки гражданин да има достъп до тази бензиностанция в периметър не повече от 20-30 км.

„Не внасям горива и нямам отношение към държавния резерв. Чувам, че не се плащат акцизи. Една такава компания би помогнала за изсветляването на бизнеса“, коментира още депутатът.

„Това, което правя аз и други колеги, показва, че има възможност цените да са по-ниски. Нито една лоукост компания не е убила бизнеса на големите компании“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Много комунисти в нашата мила родина, а този е ленинско русофилче отвсякъде. Пък си мисля, че по времето на т.н. социализъм, май си беше държавен капитализъм, и тези мафиоти го възраждат.
16.05.2020 11:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати