Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки: Парламентът стана заложник на вътрешнопартийната битка в БСП

Политика

Марешки: Парламентът стана заложник на вътрешнопартийната битка в БСП

Марешки: Парламентът стана заложник на вътрешнопартийната битка в БСП - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на Воля иска мерки 80/20 и дори 100/0 за най-нуждаещия се бизнес

Парламентът става заложник на вътрешнопартийната битка в БСП, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

„От името на „Воля“ и от името на всички, които се разграничават от този жалък пасквил, се извинявам на гражданите, които станаха свидетели на случващото се в парламента“, изтъкна Марешки.

Той заяви, че Корнелия Нинова и съпартийците ѝ направили смешни депутатите и министрите, за да осигурят пет минути медийна изява на соцлидерката. От „Воля“ повече нямало да участват в подобно зрелище, отсече Марешки.

„Повече няма да участваме в такъв цирк. Разбирам кавалерството, разбирам партиен лидер да е жена. Уважихме я, но нека повече да не я уважаваме“, настоя лидерът на „Воля“.

Той недоумява защо се налага това.

„Ние днес отчитаме, че демокрацията е в опасност, но не защото в момент на извънредно положение няма парламентарен контрол, а защото парламентът става заложник на вътрешнопартийната битка в БСП“, възмути се Марешки от трибуната.

Според него някой в БСП има „крещяща нужда от тази трибуна“, за да си осигури партиен пост. Според него социалистите не са успели да улучат мястото си и „са изпаднали в безтегловност".

Марешки за пореден път обвини соцдепутатите, че не спазват мерките за носене на маски и дистанцията в пленарната зала. Той напомни, че парламентът продължава да е единственото място, където не се спазват правилата.

Лидерът на „Воля“ предложи още „добрата мярка 60/40“, да бъде доусъвършенствана с мярка „80/20“ и дори „100/0“ за най-нуждаещите се фирми. Марешки настоя да се намалят харчовете за въоръжаване, а субсидиите на партиите до края на годината да останат нула лева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Киро Бизона Марешки може да е най-добрия бензинджия между фармацевтите и най-добрия фармацевт измежду бензинджиите, ама не си поплюва и я направи стрина Курна за две стотинки и сама да си говори! Особено с това „Уважихме я, но нека повече да не я уважаваме!“ предизвика най-гръмогласния смях в парламента от сума ти време насам! Истината е, че вече никой не я уважава – нито в единия, нито в другия смисъл, ама тя сама си е виновна!
28.04.2020 11:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати