Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки се надява да има двама евродепутати

Политика

Марешки се надява да има двама евродепутати

Марешки се надява да има двама евродепутати - Tribune.bg
Снимка:

В България все още важи правилото за невинност до доказване на противното, иначе Йончева трябва да излезе от политиката

"Нашите очаквания са, че „Воля“ със сигурност е една от четирите формации, която ще влезе в следващия Европейски парламент (ЕП) и се борим да имаме поне двама евродепутати". Това каза лидерът на „Воля“ Веселин Марешки преди регистрацията на партията в ЦИК за европейските избори.

На въпрос в случай, че стане евродепутат, няма ли по този начин да остане празно място и то зам.-председателско в Народното събрание, той посочи: „Празно място в Народното събрание няма да остане. Ние имаме достатъчно дълга листа от качествени хора“, уточни Марешки.

Той внесе документите за регистрацията веднага след ГЕРБ. На въпрос какво си е казал с Цветан Цветанов пред ЦИК, той отговори: „Поздравихме се. Той беше впечатлен, че ние също сме успели да се преборим с бюрокрацията и да се подготвим за регистрация“. Марешки изтъкна, че само за един ден партията му е събрала два пъти повече от необходимите подписи.

„Приключваме с бюрокрацията и тръгваме из страната, за да се срещаме с българските граждани и да им кажем, че е крайно време в ЕП да изпратят български родолюбци, а не депутати безродници“, заяви още той.

Марешки коментира и темата „Апартаментгейт“ . На въпрос дали „Воля“ биха подкрепили евентуална подписка, инициирана от БСП за освобождаването на Пламен Георгиев като шеф на антикорупционната комисия, Веселин Марешки отговори: „Ние не сме разглеждали това тяхно желание. Много лесно се издават присъди в България. Считам, че все още правилото за невинност до доказване на виновност съществува в българското право. Иначе трябва да кажем и Елена Йончева да се оттегли от цялата политика, защото е обвинена за пране на пари“, категоричен беше той.

Андреа Драганова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати