Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки се надява да има двама евродепутати

Политика

Марешки се надява да има двама евродепутати

Снимка:

В България все още важи правилото за невинност до доказване на противното, иначе Йончева трябва да излезе от политиката

"Нашите очаквания са, че „Воля“ със сигурност е една от четирите формации, която ще влезе в следващия Европейски парламент (ЕП) и се борим да имаме поне двама евродепутати". Това каза лидерът на „Воля“ Веселин Марешки преди регистрацията на партията в ЦИК за европейските избори.

На въпрос в случай, че стане евродепутат, няма ли по този начин да остане празно място и то зам.-председателско в Народното събрание, той посочи: „Празно място в Народното събрание няма да остане. Ние имаме достатъчно дълга листа от качествени хора“, уточни Марешки.

Той внесе документите за регистрацията веднага след ГЕРБ. На въпрос какво си е казал с Цветан Цветанов пред ЦИК, той отговори: „Поздравихме се. Той беше впечатлен, че ние също сме успели да се преборим с бюрокрацията и да се подготвим за регистрация“. Марешки изтъкна, че само за един ден партията му е събрала два пъти повече от необходимите подписи.

„Приключваме с бюрокрацията и тръгваме из страната, за да се срещаме с българските граждани и да им кажем, че е крайно време в ЕП да изпратят български родолюбци, а не депутати безродници“, заяви още той.

Марешки коментира и темата „Апартаментгейт“ . На въпрос дали „Воля“ биха подкрепили евентуална подписка, инициирана от БСП за освобождаването на Пламен Георгиев като шеф на антикорупционната комисия, Веселин Марешки отговори: „Ние не сме разглеждали това тяхно желание. Много лесно се издават присъди в България. Считам, че все още правилото за невинност до доказване на виновност съществува в българското право. Иначе трябва да кажем и Елена Йончева да се оттегли от цялата политика, защото е обвинена за пране на пари“, категоричен беше той.

Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема