Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Марешки се обяви за избори през май: пандемията може да е намаляла, ще се вдигне избирателната активност

Политика

Марешки се обяви за избори през май: пандемията може да е намаляла, ще се вдигне избирателната активност

Снимка:

„Обявявайки дата за парламентарните избори през март 2021г. като „дата в срок”,  президентът Радев  не само  умишлено пропусна някои важни детайли, но за пореден път той или някой от екипа му показва некомпетентност!“

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на „Воля“ Веселин Марешки.

Радев: Изборите ще бъдат на 28 март 2021 г.

Всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021г. също е „в срок”, подчертава Марешки.

„Правомощията на 44-то народно събрание приключват на 26 март следващата година. Според чл. 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Така че варианти за дати има много“, коментира той.

Според „Воля“ е най-добре вотът да е на 23 май.

„Тази дата има няколко предимства. Първо – тогава има празници. Второ – времето е топло и това ще мотивира много повече хора да отидат до урните. Избирателната активност ще бъде най-важното на тези избори. Трето – да се надяваме по това време пандемията от Ковид- 19 да е значително намаляла в сравнение със зимните месеци. Така че очакваме, при избор на толкова важна дата за държавата, разумът и прагматичността да надделеят над тясно-партийния инат, който президентът продължава да проявява!“, написа Марешки.  


Коментари (1)

Ей големи тарикати, хората искат предсрочни избори, и оставка , а този мръсник месец май, хайде бе другите държави защо не ги отлагат? Тъпако влизай в затвора, и да приключваме с хунтата.
08.12.2020 11:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още