Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринела Арабджиева се кандидатира за депутат от Бургас

Политика

Маринела Арабджиева се кандидатира за депутат от Бургас

Маринела Арабджиева се кандидатира за депутат от Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Коалицията около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов я вписа в листата си

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат от Бургас, съобщава Флагман.бг.

Тя е вписана на пето място в листата на „Движение Заедно за промяната“, в което влизат „Българските социалдемократи“, „Евролевицата“ и ПП „Европейска сигурност“. Политическото обединение е изградено около бившия вицепремиер и бос на ЦСКА Александър Томов-Лупи.

Водач за 2 МИР е Николай Росенов Колев, а на втори Мария Тодорова Янкова.

Председателят на РИК Бургас адв.Михаил Хаджиянев потвърди новината.

„Да, имаме подадена листа с този кандидат депутат. Към момента документите са обработени и в 18 часа ще се вземе решение за регистриране заедно с другите партии, които подадоха документи вчера и днес“, уточни Михаил Хаджиянев.

Маринела Арабаджиева е второто изненадващо име сред кандидат-депутатите от Бургас. Както стана ясно номиниран от ПП „Бригада“ е и крупният предприемач Миню Стайков.

Маринела Арабаджиева е подсъдима заедно със съпруга си Ветко Арабаджиев по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Тя е с най-леката мярка за неотклонение, а делото срещу семейството й върви много бавно в Специализирания наказателен съд.

Кандидатурата ѝ за депутат ще я предпази единствено от евентуално повдигане на нови задържания и обвинения  - т.нар. „неприкосновеност“, но по никакъв начин няма да се отрази на образуваните до момента досъдебни производства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети