Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маринов: Волно или не, главсек на МВР разкри как се фабрикува голямата манипулация

Политика

Маринов: Волно или не, главсек на МВР разкри как се фабрикува голямата манипулация

Снимка:

„Волно или неволно, тази сутрин в първото си тв интервю действащият главен секретар на МВР разкри как сега в министерството се фабрикува голямата манипулация, че ГЕРБ купува гласове“. Това обяви във Фейсбук бившият министър на вътрешните работи и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

„Тази манипулация е повтаряна като мантра от политическия ръководител на главния секретар - служебния вътрешен министър. Без никакви доказателства за хвърляните обвинения срещу ГЕРБ и с надеждата тази мръсна кампания да сработи. Главният секретар обаче торпилира усилията на политическото ръководство на МВР с две прости обяснения. Първо, че и той не може да представи доказателства за твърденията на шефа си. И второ – че „статистиката“, с която манипулира лицето Бойко Рашков, се основава на сигналите, подадени в МВР“, казва той.

По думите на Младенов, главният секретар много добре би трябвало да знае, че обективирането на всички сигнали, подадени в МВР, става чрез досъдебните производства и съответната санкция на прокуратурата. Защото в повечето случаи сигналите за купуване на гласове са анонимни и са подавани от политическите противници, т.е. партиите подават сигнали една срещу друга.

„Работата на МВР е да ги разследва, да установява тяхната основателност, а не да ги завежда като „статистика“ срещу определени политически сили и да кара техните представители да подписват предупредителни протоколи. Или казано по-просто – да ги сплашва и репресира. Сигналите, сами по себе си, не са доказателства. Особено анонимните“, подчертава дългогодишният МВР кадър.

Той подчертава, че подобни сигнали могат да бъдат подавани „на килограм“.

„И най-вече – без съответното разследване под ръководството на прокуратурата, се превръщат в основно средство за натиск и мачкане на политическия противник. В резултат на тази политика на служебното ръководство на МВР броят на лицата с обвинения за купуването на гласове на изборите на 11 юли бе два пъти по-малък от обвинените във връзка с вота на 4 април. В допълнение - не бе разкрита нито една престъпна група за купуване на гласове преди изборите на 11 юли, докато преди вота на 4 април бяха разбити 4 ОПГ-та. Това са обективираните данни, а не „служебните“ манипулации на Бойко Рашков и сегашното политическо ръководство на МВР“, завършва Младен Маринов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема