Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Габриел: Всеки министър в правителството „Денков – Габриел“ е одобрен от двамата

Политика

Мария Габриел: Всеки министър в правителството „Денков – Габриел“ е одобрен от двамата

Мария Габриел: Всеки министър в правителството Денков – Габриел е одобрен от двамата - Tribune.bg
Снимка:

„В рамките на преговорите за това правителство политическият представител на ГЕРБ съм аз. Оттам нататък това, което за мен е важно, е да си припомним, че разговорите бяха водени между мен и акад. Денков, защото правителството е „Денков – Габриел“. Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата.“ Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по повод думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е номинация на ГЕРБ-СДС.

„Мисля, че е много важно в такива ситуации да погледнем какво бихме искали да се направи и аз днес разбирам много ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и премиерът акад. Денков проявяваме нулева толерантност към насилие“, каза Габриел. Тя подчерта, че и вътрешният министър, и премиерът, и заместник министър-председателя казват „поздравления за полицаите, които са си свършили добре работата, но яснота, анализ и понесена отговорност за тези, които са излезли извън правомощията си“.

„Нещо повече: и тримата казваме „не“ на каквото и да било насилие срещу български граждани. Ние затова сме правова държава, затова имаме фундаментални принципи“, допълни вицепремиерът.

Според Габриел в контекста, в който България се бори всячески, до последната минута да бъде член на Шенгенското пространство, да имаш министър на вътрешните работи и Министерство на вътрешните работи, което показва изключително солидни и убедителни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации, изчистване на детайлите там, където има напрежение, за да се върви напред.

„Аз мисля, че, както е казал и премиерът, се върви в правилната посока. Затова всеки дебат, връщащ към миналото, не ни позволява да вървим смело, убедително и с ясни принципи към бъдещето“, подчерта вицепремиерът.

Габриел заключи, че в този момент е важно да останем много обективни, прагматични и да мислим кое е добре за България и българските граждани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети