Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков не разбрал защо се говори и за негова оставка и тази на спортния министър

Политика

Денков не разбрал защо се говори и за негова оставка и тази на спортния министър

Денков не разбрал защо се говори и за негова оставка и тази на спортния министър - Tribune.bg
Снимка:

„Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван“.

Това заяви премиерът Николай Денков.

Критиките и към Денков, и към Димитър Илиев са в посока на това, че са проспали потенциално кървавата ситуация. Спортният министър не е правил опити да се включи като медиатор, а Денков не е координирал действия между кмета на София, полицията и организаторите на протестите. Държавата се показа неадекватна на кризата до ново Васил Терзиев да твърди, че никой не го е предупредил какво може да се случи.

Според Денков обаче проблемът с уличната война между протестиращи и полиция центъра на столицата е бил изцяло на МВР, но тримата освободени полицаи са знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано.

„Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора и протестиращи, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията. Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви пътя докрая“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети