Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мария Неделчева-Габриел: Европейският парламент трябва да има законодателна инициатива

Политика

Мария Неделчева-Габриел: Европейският парламент трябва да има законодателна инициатива

Мария Неделчева-Габриел: Европейският парламент трябва да има законодателна инициатива - Tribune.bg
Снимка:

Българската делегация трябва да остане обединена и да защитаваме важните за нас теми, каза водачът на ГЕРБ

„Европейският парламент трябва да има право на законодателна инициатива, за да можем да поставим на масата проблемите, които са на дневен ред – като престъпност, двойния стандарт. Второто нещо е, че ЕП трябва да има повече правомощия в социалната политика, здравеопазването и образованието. Там почти нямаме правомощи, те са в страните-членки. Не бих променила това – българската делегация да останем обединени и да защитаваме важните за нас теми, като Шенген, „пакета „Мобилност“, двойния стандарт.“ Така водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Неделчева- Габриел очерта приоритетите си в работата си в Европейския парламент. Тя беше гост с премиера Бойко Борисов в NOVA телевизия.

„Важно е да се концентрираме Европа да стане нещо, което всеки усеща, вместо да сме в полето на идеологическите противоборства. Аз вярвам в това, че проевропейските сили могат не само да проявят разум, но най-вече отговорност и да направят така, че парламентът да функционира“, каза тя.

По думите ѝ начинът за борба с антиевропейското настроение са повече малките проекти, които носят полза в ежедневието на хората, европейските политики за всяко училище, за всеки регион. „Много би ми се искало да не изместваме фокуса. Много по-важно е да се концентрираме върху това Европа да стане нещо по-ефикасно, нещо, което всеки да усеща, отколкото да оставаме в полето на идеологическите противоборства“, каза водачът на листата на ГЕРБ. Тя изтъкна, че България е кауза за нея.

„Аз не съм се променила, аз съм си Мария и се гордея, че съм българка, детето ми е родено в България“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети