Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Маските в транспорта – задължителни, мероприятия на закрито с 50% заетост на местата

Политика

Маските в транспорта – задължителни, мероприятия на закрито с 50% заетост на местата

Маските в транспорта – задължителни, мероприятия на закрито с 50% заетост на местата - Tribune.bg
Снимка:

„Задължително остава носенето на маски в публичния транспорт, където вероятността за предаване на вируса е много голяма. В стара моя заповед се въведе ограничение при масовите мероприятия на закрити места – 30% заетост на местата. Сега ще се разреши капацитетът да е 50%, тоест през седалка.“ Така министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обясни какви ще бъдат основните моменти в новите заповеди, които ще бъдат издадени. По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че за да няма отново екстремно покачване на заразени, правителството предлага удължаване на извънредната епидемична обстановка до 30 юни.

Нашите мерки са най-либералните мерки. Ние горещо, горещо ще препоръчаме на хората носене на маски, спазване на дистанция и хигиена, каза министър Ананиев.

Ще продължат наблюденията ни, тестването в социални домове за възрастни хора, където има висок риск за заболяване от COVID-19, ще наблюдаваме и болниците, тъй като нараства броя на заболелите медицински лица, допълни той.

Министърът заяви, че се надява да не се стига до затваряне на населени места, които да се слагат под карантина. Затварянетон а цяло населено място е много силна мярка, по-добре е да се локализира- в къща, улица, отколкото да спираме живота на цяло населено място, каза Ананиев.

Ниското равнище на заболеваемост и на починали хора в България се дължи на предприетите авансово мерки от правителството и последвалите след това, отбеляза здравният министър.

Продължава да действа временното ограничаване на граждани на трети страни на територията на страната, с изключение на няколко наши съседи - Черна гора, Босна и Сърбия.

За всички останали трети страни очакваме общо европейско решение на 15 юни. По наше мнение ако се отворят границите за трети страни това ще стане най-рано от 1 юли, заяви Ананиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Това правителство е престъпно, не пази хората, а си пази властта. А в затворените магазини, аптеки, молове, театри, кина без маски ли? Малоумници.
10.06.2020 11:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети