Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Масова мобилизация: Протестъри заливат европолитици с коментари, искат външна намеса в България

Политика

Масова мобилизация: Протестъри заливат европолитици с коментари, искат външна намеса в България

Снимка:

Роберта Мецола стана поредната жертва на офанзивата, оттегли предложение след като беше потопена с омразна реч

Евродепутатката от Европейската народна партия Роберта Мецола оттегли предложението в резолюцията на ЕП за България да бъде записана и ролята на укриващия се Васил Божков в протестите. Текстът, който ѝ навлече гнева на протестърските отряди и „Отровното трио“, гласеше, че „известен магнат на казина, туризъм и строежи, срещу когото са повдигнати 18 обвинения, финансира протестите“.

Малтийката беше подложена на масиран натиск в профилите ѝ в социалните мрежи от наши сънародници, а „Отровното трио“ дори решиха да я съдят за клевета. Кръстосаният огън доведе до оттеглянето на текста и директен призив към нервните протестиращи да се успокоят.

„Поемете въздух хора. Групата на ЕНП никога не е казвала или възнамерявала да твърди, че всички протестиращи в България са платени. Въпреки това осъзнаваме, че въпросната поправка се тълкува грешно и затова я оттегляме“, написа в следобедните часове Мецола.

И този и пост не беше пощаден от организирана протестърска кампания, като под него се споделят колажи на Борисов, Вебер и чекмеджета, а българи я обвиняват, че е защитничка на мафията.

„Трудно е да си поемем дъх, когато корумпираната държава ни е стъпила на врата“, оплаква се например Чавдар Влъчков – костюмиран млад мъж, за когото проверката показва, че е член на изпълнителния съвет на „Да, България“ в Брюксел.

„Благодаря ти скъпа, че подкрепяш българската мафия. Много любов от България“, пише Тодор Башов.

„Бебче, русото не е на мода. Обнови си косата“, критикува визията ѝ Тошко Велчев – още един профил, гордо развял българския флаг.

„Ти си срам, просто помни това“, казва на Мецола потребителят „Мац-писи-писи“.

„Радваме се, че в рамките на 1 час евродепутатът Роберта Мецола от ЕНП направи лесен избор между съдебната зала, в която щяхме да я изпратим и привързаността ѝ към върхушката от ГЕРБ“, похвалиха се с победата и „Отровното трио“.

Стотици партийни опозиционни активисти през целия ден правят и масиран опит да внесат дезинформация в Туитър по казуса с Васил Божков и протестите, твърдейки че е подведена с фалшива новина. Това принуждава евродепутатката да подчертае, че всъщност е добре запозната с казуса, записа на Божков и разследването, водено от родната прокуратура.

„Не поставяме под съмнение действащото разследване, водено от прокуратурата, но не желаем да оставяме вратички за интерпретации, че всички български протестиращи са платени“, подчертава Мецола.

Малтийката не е първият европолитик, чиито профили в социалните мрежи са подложени на „вандалски“ атаки, включващи оплюване и призиви за международна намеса в България под всеки негов пост. Това е похват, с който вече се запознаха по трудния начин политици от ранга на лидера на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер и президентът на ЕНП Доналд Туск.  


Коментари (12)

И как точно щяха да докажат т.нар."правен интерес" от делото?! Кои са те, като дори не заявяват протестите в общината?! Плашат гаргите и жалко, че евродепутатката им уйдиса на акъла...
07.10.2020 19:29 / Отговор
ОТРОВНОТО ТРИО СА МАРИОНЕТКИ НА ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА............ ВАСИЛ БОЖКОВ ПЪК Е МАРИОНЕТКА НА РУСИЯ(КГБ).
Т. Е. АТАКИТЕ СРЕЩУ ПРОФИЛА НА Г-ЖА МЕЦОЛА СА ДИРЕКТНО ОТ РУСКИ ХАКЕРИ-КИБЕР ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СЪС СЪУЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ-
НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА-ИСТИНАТА ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА!
07.10.2020 20:45
Анна ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!!
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ПИШЛЕМЕТА ТАКИВА! МНОГО СТЕ СМЕЛИ ВЪВ ИНТЕРНЕТ!
БОЛШЕВИШКИ КОМСОМОЛЦИ СЛУГИ НА ПИРАТИ СЪС ЧЕРЕПИ!
ОТВРАЩАВАТЕ !
07.10.2020 19:32 / Отговор
За съжаление ВЪЗПИТАНИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ СИ ИМАТ ДРУГИ ПО ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС БЪЛГАРСКИ МУТРИ ПЪРВЕНЮТА!
ТЕ ПСИХОПАТИТЕ СЪС ПАТОЛОГИЧНО МИСЛЕНЕ ПЛЮЯТ РОДИНАТА НИ ТА ЧУЖДИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ЛИ ДА Я ЗАЩИТАВАТ АЛО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ГО ПРАВИМ!
СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ГИ НАКАЖЕМ КАТО ЕДИН ГЛАС НЕ ПОЛУЧАТ ТЕЗИ ПИШЛЕМЕТА КОМПЛЕКСАРИ АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ!
ЗЛОТО И ОМРАЗАТА СЪС КОЯТО СА ТРЪГНАЛИ ШЕ СЕ ВЪРНЕ КАТО БУМЕРАНГ ИТМ ТЯХ!
07.10.2020 19:38 / Отговор
Мина Е , поне разбраха с какви хора си имат работа. С такива, които не понасят мнение, различно от тяхното.И нямащи нищо общо с демократи.
07.10.2020 20:19 / Отговор
zz Лумпениадата продължава.
07.10.2020 21:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още