Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мехмед Дикме: Не съм виждал такава омраза, каквато видях в президента Румен Радев

Политика

Мехмед Дикме: Не съм виждал такава омраза, каквато видях в президента Румен Радев

Мехмед Дикме: Не съм виждал такава омраза, каквато видях в президента Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

„По време на тридесетгодишния период след демократичните промени аз не съм виждал такава омраза, каквато имаше при връчването на втория мандат от страна на президента Румен Радев.“ Това каза пред бТВ бившият министър на земеделието Мехмед Дикме.

Според него „най-много се краде при служебни правителства“. Дикме предупреди, че в момента се води институционална война и това е много опасно за държавността.

В сравнение с други неща, които се говорят в други политически партии, записът, който беше пуснат от Радостин Василев, е като детска приказка. Много тревожни неща се говорят на закрити партийни заседания, друг е въпросът, че няма кой да записва и да ги изкарва на показ.

ДПС е партия, която заслужава да бъде в управлението - има своята подкрепа, представителство в парламента, но с това ръководство вече 10 години, то няма да бъде желан партньор, добави Дикме. Ако искаме смяна на главния прокурор, трябва да зададем въпроса - реформирана ли е системата, и с кого ще го сменим този главен прокурор? ДПС когато иска да участва в управлението, също трябва да се запита - реформирано ли е, авторитетно ли е, или е автократно и авторитарно като ръководство и управление на партията, и по-скоро би навредило, отколкото да помогне, попита още Дикме. И по-скоро, ако ДПС влезе в коалиция, то не 10 хиляди, а сто хиляди души ще излязат на площада на протест.

ПП и ГЕРБ могат да направят едно правителство, да се тушира институционалната криза, да се назначат хора на онези позиции с изтекли мандати, и да отидем на избори. И дай Боже, както в Турция гласуваха 90%, дано и при нас има такава избирателна активност, препоръча Дикме


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети