Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мерджанов: БСП изпусна шанса в критичен момент да покаже характер

Политика

Мерджанов: БСП изпусна шанса в критичен момент да покаже характер

Мерджанов: БСП изпусна шанса в критичен момент да покаже характер - Tribune.bg
Снимка:

В последните дни се извършва голяма спекулация от Нинова, каза той

„БСП не е в най-добрата си кондиция. Кризата показа изключеност на най-големия политически опонент на властта и вместо той да дава хоризонт на българите, се е вгледал в собствените си крамоли и ежби... На БСП е необходима нова енергия“. Това коментира пред БНР Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на БСП.

Според него партията е изпуснала шанса в критичен момент да покаже здрав характер.

„В последните дни се извършва голяма спекулация от председателката Нинова, тъй като, който не е с нея, е с ГЕРБ. За четири години, откакто тя е начело, ГЕРБ вместо да се чувстват притеснени, водят почти два пъти в политическите рейтинги. Всички вътрешнопартийни събития, които предстоят, трябва да доведат до ново качествено измерение на БСП и да даде перспектива за българските граждани“, каза той.

„Прекият избор в една партия е феномен, но в устава на БСП той беше наложен само за председателя, което поставя председателя над колективните органи и така изкушенията за безгранична власт се задълбават. Този принцип не е удачен. Дали обаче са гарантирани всички демократични условия за провеждане на един равнопоставен избор“, допълни Мерджанов.

По думите му парламентарната група на левицата не е разцепена, но е разделена: „Това е още едно доказателство за начина, по който Нинова си представя управлението на най-демократичната партия и това я отдалечава от желаната видимост на болшинството от членовете на БСП да има един демократичен силен ръководител, а не силов“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Иво В пандемията бсп трябваше да направи нещо за България срещу смъртта на народа, а тя започна да играе пак контра на всичко (по начина на кгб) и после почна да чака да и се вдига авторитета пък и!Абсолютно никаква помощ не даде срещу коронавируса когато беше точния момент България да я забележи поне с едно добро нещо!Тя точно тогава произвеждаше измислени простотии срещу тези които се бореха срещу смъртта, а тя им се кискаше!Така направи и новия "'ни"' месия др.Изплезен език - 7/8-ми тв!Сега др.кгб крокодилски сълзи бърше, мечи болки търпи защото бсп е много отдавна разделена на станишевци, и ниновци!
07.06.2020 20:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети