Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Миков: Полицаите са нападани не само от нелегални, а от всякакви пияни панаирджии

Политика

Миков: Полицаите са нападани не само от нелегални, а от всякакви пияни панаирджии

Миков: Полицаите са нападани не само от нелегални, а от всякакви пияни панаирджии - Tribune.bg
Снимка:

„Проблемът с нелегалната миграция не е само по южната граница, а по северната и западната също. Българското общество трайно стигматизира МВР”. Това заяви пред Нова тв бившият вътрешен министър Михаил Миков, който е и екс председател на МВР.

По думите му събитията по площадите на София  са „сатанизирали полицаите” и са превърнали професията в непрестижна.

„Полицаите са нападани не само от нелегални мигранти, а от всякакви пияни панаирджии. И трябва да стане такъв трагичен случай, за да можем да започнем разговор по въпроса как българското общество уважава закона и институциите”, допълни той.

„Честата смяна на политици и на политическото ръководство в МВР води до нестабилност на началниците, демотивация на състава и служителите на МВР, които се стремят към дълга кариера в полицията“, счита Миков.

„Не мисля, че има човек в България, който да не е забелязал, че у нас законът не е на почит. Ние сме възпитавани така в продължение на години. Това неуважение е свойствено да се пренася и към хората, които идват като туристи или бежанци в България. Подобни неща са се случвали и преди”, каза и Емануил Йорданов, също бивш силов министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети