Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минчев: Железните врати в НС ще бъдат премахнати днес

Политика

Минчев: Железните врати в НС ще бъдат премахнати днес

Минчев: Железните врати в НС ще бъдат премахнати днес - Tribune.bg
Снимка:

„Касае се за пропуск в процедурата по поставянето на железните врати - тя не е била съгласувана с Министерството на културата.“, това заяви пред БТВ председателят на Народното събрание Никола Минчев.

„Не зная защо не е съгласувано и с мен. Ще продължим разговорите и другата седмица с главния секретар на НС Габриела Килфанова, за да установим къде са конкретните пропуски“, допълни Минчев.

„Дали ще има санкционирани, ще стане ясно другата седмица. До момента няма забележки към работата на Килфанова, която е главен секретар от 45-ото НС насам.“, заяви Минчев.

„Считам за правилно когато постъпи такава оферта, и аз да дам своето мнение преди утвърждаването на оферта - така Минчев коментира думите на депутата от ИТН Ива Митева, която го обвини, че се „крие зад администрацията“.

„Вчера получихме разпореждане да махнем вратите, няма да обжалваме, направо ще се съобразим с него“, допълни Минчев.

Монтажът на вратите струва 34 хиляди лева, цената на демонтирането не е ясна. Вероятно вратите ще бъдат прибрани от фирмата-производител.

„Не е ясен размерът на глобата, която МК е наложило на НС, но със сигурност няма да бъде обжалвана“, допълни Минчев.

„Не ни е страх, тази охранителна мярка е по искане на НСО, което са длъжни да охраняват и двете сгради на НС. В другата сграда от две години има такива предпазни решетки“, добави Минчев.

Относно 11-те антикризисни мерки, които бяха обявени от правителството през седмицата, Минчев коментира:

„Не си купуваме народна любов така, опитваме се да помогнем на населението да се справи с кризите в този момент. Няма как подпомагането на населението да бъде тълкувано като купуване на народна любов“.

„За прилагането на мерките са необходими промени в данъчните закони, трите бюджета и ДОПК.“, допълни той.


Топ новини

виж още
Актуална тема