Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков: Държа на Морфов в Народния, а политическите активисти да бъдат сменени

Политика

Минеков: Държа на Морфов в Народния, а политическите активисти да бъдат сменени

Минеков: Държа на Морфов в Народния, а политическите активисти да бъдат сменени - Tribune.bg
Снимка:

"Бих желал театърът да не се превръща в кръжок по политически интереси. За съжаление това политическо обкръжение представлява форма на защита на самия директор. Не мисля, че това са правилните хора на правилното място. Ще помоля тези хора да бъдат сменени, да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти". Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков коментира скандала, разразил се в Народния театър преди две седмици. 

Припомняме, че преди два дни режисьорът Алексaндър Морфов сам признa, че е нaдрaскaл врaтaтa и изкъртил тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa, бившия пиaр нa ДПС, която сега е пиaр нa Нaродния теaтър.

"Аз държа на присъствието на режисьора Александър Морфов в Народния театър. За съжаление той е силно разколебан в  желанието си за присъствие там. Това  би било голяма щета. Естествено, има мълчание сред неговите колеги. Това мълчание струва злато в буквалния смисъл на думата. Говоря за небивало покачване на заплатите на артистите в състава. Една част от тях получават месечно 5000 лв. това е смущаващо", каза Минеков. 

"Към директора ще отправя предупреждение, ще искам да се извърши пълна проверка не само за случая, а за всичко, което става в театъра, откакто е станал директор. За съжаление са видни тези политически представители. По-добре професионалисти", допълни още Минеков.

 

Дачков: Дали Морфов е драскал и по вратата на Захари Карабашлиев в Народния театър?

Предозиране: Морфов драска по вратата на Велислава Кръстева?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети