Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков държи Светослав Трайков да е държавен служител: Той е политически шпионин!

Политика

Минеков държи Светослав Трайков да е държавен служител: Той е политически шпионин!

Минеков държи Светослав Трайков да е държавен служител: Той е политически шпионин! - Tribune.bg

Интересни разсъждения за личността на съветника си Светослав Трайков, изказа пред БТВ служебният министър на културата Велислав Минеков. Той трябваше да коментира пъстрата политическа биография на Трайков, както и защитаваните от него прокремълски тези.

„Биографията му се дължи на политически шпионаж. ( - Какво искате да кажете?) Че е наблюдавал с удоволствие растежа на различни политически фактори“, каза със смях министърът.

Тровещият кучета Светослав Трайков влезе в управата на НДК

Минеков освободи Светослав Трайков от Съвета на директорите на НДК

На въпрос на водещата Мария Цънцарова дали държавният пост е бил награда за шпионажа, министърът отвърна:

„Не, аз го награждавам – не го награждавам. Аз го поставям там с това, което може. Той е изключително добър специалист. Изключително добър IT специалист, какъвто тук не е имало. Даже сега мога да ви го дам на вас е БТВ, работи чудесно, ще се уверите“, отговори, вече със сериозен тон, Минеков.

„Да шпионира и нас ли?“, попита водещата, с което предизвика нова порция бурен смях.

Минеков обясни, че макар и вече да не е в борда на НДК, Светослав Трайков продължава да е държавен служител и негов съветник в МК.

„Ще мисля за неговите служби, но само в случай, че имам по-добър от него. Ако го намерите, той е добре дошъл“, заяви министърът и после отново се смя на водещата, която го попита защо отявлен привърженик на Путин оглавява отдела за европейските програми в Министерство на културата.

„Няма такова нещо, няма, няма, но обича да дразни. И виждам, че дразни и вас. Той си играе със социални мрежи, до които аз не се докосвам. От една страна е крайно десен, от друга е крайно ляв, за да види как ще реагира публиката. За съжаление е в повече тази игра, предупредих го. Играта приключи. Ако той беше краен привърженик на Путин, той нямаше да е до мен“, увери културният министър на Румен Радев.

После със смях потвърди, че Трайков е бил политически шпионин и провокатор. „Такъв е бил, но вече не е. Има качества, които ценя. Такъв служител тук не е имало!“, повтори Минеков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети