Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Тровещият кучета Светослав Трайков влезе в управата на НДК

Политика

Тровещият кучета Светослав Трайков влезе в управата на НДК

Тровещият кучета Светослав Трайков влезе в управата на НДК - Tribune.bg
Снимка:

Светослав Трайков става част от Съвета на директорите на Националния дворец на културата. Той ще е в управата от държавната квота на мястото на  Веселина Петрова Паскова-Мънъри.

Трайков твърди пред „Офнюз“, че ще е там „временно, до провеждането на конкурс за нов състав“. Това е поредният връх в шеметната кариера на протестъра, който има солидни връзки с Велислав Минеков след протестите през лятото на 2020. Той е едно от спорните лица, които довя „вятърът на промяната“ и е прочут с хвалбите си, че трови кучета, честите обиди към други публични личности и свързаностите си с фабриката за фалшиви новини „Информиран“.

Трайков, който беше съветник на Минеков в Министерство на културата, е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, показва проверка в регистъра на Районен съд – Варна.

Досъдебно производство от описа на Второ районно полицейско управление в морската столица доказва, че през 2010 година подсъдимият Светослав Трайков e управлявал личния си автомобил Ситроен с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 промила. Престъплението по чл. 345 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс е установено по надлежния ред с химическа експертиза. Делото от 2010 година завършва със споразумение, в което подсъдимият се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание „пробация“. Трайков е задължен да се регистрира по настоящ адрес за срок от осем месеца, като два пъти седмично се среща с пробационен служител. Съдът му отнема правота да управлява МПС за срок от десет месеца.

През 2011 година срещу Светослав Трайков е образувано и друго наказателно дело от общ характер. Този път обвинението е за престъпление по чл. 210 и чл. 209 от Наказателния кодекс за това, че в периода 2005 – 2006 г. подсъдимият е възбудил и поддържал в заблуждение гражданин на Великобритания, с цел да набави имотна облага. Трайков убеждава британеца, че ще закупи имот на негово име, за което получава 18 200 евро. До окончателна сделка така и не се стига. В хода на делото съдът постановява, че няма достатъчно доказателства за извършеното престъпление. По същото време обвиняемият работи във варненска агенция за недвижими имоти „Дриймхоум“, от която впоследствие е уволнен, съобщават запознати.

Трайков е близък и с бащата на фалшивите новини Арман Бабикян, като и двамата са пословични с изключително вулгарния си език, който използват в социалните мрежи. В публичното пространство бяха изнесени и данни, според които IP-адресът на „Информиран.нет“ е 164.138.221.45. Хоства се в българската компания „Суперхостинг“. Този IP-адрес съответства на сайта emagine.bg. В Register.bg е указано, че собственик на този домейн е фирма „Манира“. Изпълнителен директор на фирмата пък е лицето Арман Бабикян, адресът е улица "Тулово" 3, София.

Трайков предизвиква и публично недоволство поради садистичното си отношение към животните. В свои постове във Фейсбук той е споделял в миналото, че трови улични кучета с антифриз.

Светослав Трайков/ФейсбукСветослав Трайков/Фейсбук

Светослав Трайков/ФейсбукСветослав Трайков/Фейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати