Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков: Не съм сплашвал журналисти

Политика

Минеков: Не съм сплашвал журналисти

Минеков: Не съм сплашвал журналисти - Tribune.bg
Снимка:

Справка от НАП и НОИ щяла да потвърди, че Кошлуков е бил директор на „Алфа“ тв

Не съм сплашвал журналисти, посочи на брифинг министърът на културата Велислав Минеков. По думите му е бил използван натиск върху журналистите на БНТ, за да излязат с декларации в подкрепа на институцията.

„Поискал съм обяснение от г-н генералния директор за този тежък инцидент, включително съм го запознал с действащите закони, и че това е наистина нарушение на националната сигурност. Инцидентът е сходен със спирането на БНР за половин ден. Спомняте си случая с вашата колежка Силвия Великова. Колегите в телевизията са били представени от министъра като терористи престъпници. Някъде да сте чели подобно нещо от мен?", оправда се Минеков. Той изрази надежда генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да му разкаже за  ТВ7, КТБ и Цветан Василев.

По думите на културния министър директорът на националната телевизия е бил част от екипа на телевизия „Алфа“ на партия „Атака“. Това обстоятелство отсъства от биографията на Кошлуков, която е публикувана в сайта на националната телевизия. Министърът ще се обърне към СЕМ за подробности относно позицията на Кошлуков като директор в „Алфа“. Минеков ще иска справка от НАП и НОИ, която да потвърди този факт.

Служебният министър показа прегънат лист, който нарече боклук и обясни, че му е било подхвърлено.

„Текстът е интересен. Представлява копие от някакво писмо, със сигурност е фалшификат. Но текстът е интересен. „Мила, Бети, моля те кажи, че Емо е бил при мен директор на телевизията за 2 години, може и за 3, ако е нужно. Целувам те. Еди кой си. Сърчице. Това е боклук, но макар и боклук, аз искам да знам от СЕМ подробности по отношение на неговото присъствие като директор в „Алфа““, разкри още той.

„Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за „Нюфрейм медия БГ“, настоя Минеков. Според него Кошлуков е свързан с фирмите, които са санкционирани по закона „Магнитски“.

„Кошлуков трябва да бъде подложен на същите мерки, като останалите свързани с тези фирми. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия“, изтъкна министърът на културата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети