Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Минеков отиде до централата на ГЕРБ, но не посмя да се качи (ВИДЕО)

Политика

Минеков отиде до централата на ГЕРБ, но не посмя да се качи (ВИДЕО)

Снимка:

Служебният министър на културата Велислав Минеков обеща и отиде до централата на ГЕРБ. По-рано днес от ведомството пуснаха съобщение, че той ще връчи писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където се помещава партията.

Представители на ГЕРБ чакаха министъра да се качи, но той така и не посмя да се качи в асансьора като заяви, че чака представител на партията да слезе. Като това не стана в крайна сметка Минеков остави писмото си при охраната на сградата, а до офисите на партията стигна само дошлият заедно с него дългогодишен протестиращ Йоло Денев. 

По думите на министъра писмото имало уведомителен характер, но не било наказание. 

„Трябва да спасим НДК. Националният дворец трябва да се справя със собствения си бюджет. Трябва да има печалба“, заяви той.

След дълго чакане да се срещнат, представителите на ГЕРБ дадоха брифинг, на който подчертаха, че се прави зрелище без добавена стойност. 

„Това не ви ли напомня за времена от преди 30 години“, попита медиите зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Всяка партия има право на централа. Ние разбрахме за посещението на Минеков от съобщение на Министерство на културата. Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворяват очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на изчегъртването на партия ГЕРБ.“, допълни Росен Желязков.

„В момент, в който очакваме да имаме редовно правителство, което да решава проблемите на страната, гражданите и бизнеса, това са зрелища, в които за съжаление няма хляб. Нито по смисъла на закона, нито по смисъла на нарочен акт, няма основание и причина да напуснем. Това не е НДК. Това е административна сграда, която преди много години е строена за нуждите на министерството на отбраната. Договорът ни не е изтекъл. Всяка парламентарно представена партия има право на централа.“, допълни Желязков.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и честно казано простащина, която се мотивира от Президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и криворазбрана справедливост“, коментира от своя страна Даниел Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че Минеков и ведомството му не са принципал  на сградата, в която се помещават офисите на партията.

„Очевидно е, че той се е хванал за Министерството на културата и държи да остане в него като редовен министър. Взима пример от Рашков.", допълни Митов.

„Смисълът на политиката не е унищожаване на противника. Това е смисълът на войната. За мен политиката не е война“, категоричен беше  Дончев.

„БСП не плаща наем, ДСБ не плаща наем, ДБ не плаща наем. Това важи за всички. В една демокрация политическите партии трябва да бъдат стимулирани и да имат условия, за да изпълняват своята дейност“, допълни Дениел  Митов.

„Това, което се случва, прилича на политическа репресия. От болната глава на здравата се прехвърля един проблем и то в края на министерския период на служебния министър, който освен зрелището, не носи никаква добавена стойност. Странно е и мълчанието на президента, който трябва да вземе отношение“, подчерта Росен Желязков.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина, която се мотивира от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение“, каза още бившият външен министър.

Още от коментарите на представителите на ГЕРБ вижте във видеото:  


Топ новини

виж още

Актуална тема