Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Божанов и вицепремиерката Константинова в обща фирма (ВИДЕО/СНИМКИ)

Политика

Министър Божанов и вицепремиерката Константинова в обща фирма (ВИДЕО/СНИМКИ)

Министър Божидар Божанов и вицепремиерката Калина Константинова имат участие в обща фирма преди да влязат в правителството на Кирил Петков. Оказва се, че министърът на електронното управление, който е от квотата на ДБ е бил работодател на Константинова от ПП в „LogSentinel B.V.“.

Въпросната фирма е основана като „Омниверс“ през 2009 година, като до 2014 дружеството не отчита никаква дейност. Единствената печалба от 2 хиляди лева е през 2014 година, а после започват и загубите, като за 2018 година тя е на стойност 4 хиляди лева. Същата година „Омниверс“ се преименува на „ЛогСентинел“ с капитал от 120 евро. Регистрирана е в Холандия, а единствен собственик е Божидар Божанов.

Фирмата не може да похвали с особени приходи. През 2019 година настоящият министър на електронното управление наема колежката си в правителството Калина Константинова, която довежда загубите до 46 хиляди лева за годината на назначението си, а година по-късно загубите на фирмата са 11 хиляди. След като двамата поемат по пътя на политиката и официално влизат в правителството на Кирил Петков излизат от фирмата и я оставят на Милен Кехайов, който има още две фирми на свое име, „Инфорс Технолъджи“ и  „Инфорс Сайбър“.

Самата фирма „ЛогСентинел“ е описана с дейност, че се занимава със сделки с интелектуална собственост, изработка и поддръжка на софтуер, реклама.

Във фейсбук дори и има видео, на което двамата министри в правителството на Петков рекламират фирмата си, но по всичко личи, че не е била от най-успешните, предвид натрупаните загуби.    

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети