Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Лъчезар Борисов: Очакваме до края на годината да обявим инвестиции за около 1 млрд. лв.

Политика

Министър Лъчезар Борисов: Очакваме до края на годината да обявим инвестиции за около 1 млрд. лв.

Министър Лъчезар Борисов: Очакваме до края на годината да обявим инвестиции за около 1 млрд. лв. - Tribune.bg
Снимка:

Ускорява се и работата по съществуващи програми за подпомагане на бизнеса

Очакваме до края на годината да обявим инвестиции за около 1 млрд. лв., заяви по време на изслушването си в парламента икономическият министър Лъчезар Борисов.

„Българската и глобалната икономика се намират в една безпрецедентна криза, която трябва да бъде контраатакувана с комплект от рационални мерки. Какъв може да бъде този комплект от рационални мерки. Те трябва да интервенират върху всеки един от факторите на икономическия растеж. Именно това е предложеният пакет от мерки, който оказва влияние върху държавните разходи, върху потреблението, върху инвестициите и нетния експорт", разясни икономическият министър.

Лъчезар Борисов допълни, че извън този пакет има и втори пакет, където са мерки, които са финансирани от еврофондовете и са насочени изцяло към инвестиции в икономиката. По думите му става въпрос за публични инвестиции под формата на заеми и грантове. Той отчете, че става въпрос за финансиране в размер на 1.8 млрд. лв.

„При пакета за 1 млрд. и 800 млн. лв. работим с работодателите, ще има публична прозрачност и контрол съвместно с работодателите“, уточни министър Борисов.

Той допълни, че по ОП „Конкурентноспособност“ ще има наддоговаряне по проекти. Предвижда се и ваучерни схема за цифрово ноу-хау за малки и микропредприятия за 9 млн. лв. По думите му ще се ускорява работата по съществуващи програми като продължава и работата по разпределянето на 200 млн. лв. за средните предприятия у нас със срок на кандидатстване 24 август. Още 30 млн. лв. са предвидени за превозвачите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети