Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Министър Сандов и духовен индийски водач призоваха за опазване на почвата от деградация

Политика

Министър Сандов и духовен индийски водач призоваха за опазване на почвата от деградация

Министър Сандов и духовен индийски водач призоваха за опазване на почвата от деградация - Tribune.bg

На фона на протестите на строителния бранш, покачващата се инфлация и икономическата нестабилност, в която се намира страната ни министърът на околната среда и водите проведе среща с индийския гуру  Садгуру, става ясно от прессъобщение на ведомството.

В него се отбелязва още, че двамата са отправили послание  за полагането на повече усилия за опазването на почвата, а срещата им е част от 100-дневното пътешествие на индийския гуру, който е основател на движението „Save Soil“ („Спасете почвата“).

Министър Сандов отбеляза, че кампанията на Садгуру е „вдъхновяваща“. Той коментира, че хората трябва да бъдат осведомени за това, че почвата е една от ландшафтните сфери, които поддържат живота, но и една от най-подценяваните.

„Почвата е онзи общ организъм, който изхранва всички нас. В същия момент виждаме, че заради човешките дейности огромен процент от почвата деградира“, заяви Сандов.

СадгуруСадгуру

Справка в „Гугъл” от официалния канал на Садгуру показва, че има доста интересни виждания за практикуването на йога. Като едно от тях е, че за да я практикуваш трябва да стоиш на главата си.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети