Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Служебният кабинет спря строежа на АМ „Хемус“

Политика

Служебният кабинет спря строежа на АМ „Хемус“

Служебният кабинет спря строежа на АМ Хемус - Tribune.bg
Снимка:

Министерски съвет обяви, че е взето решение за обезпечаване финансов ресурс в размер на 81 157 840 лева на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на текущите дейности по строителството на автомагистрала „Хемус“ до края на 2021 г.

Доизграждането на деветте участъка на АМ „Хемус“ ще продължи да се изпълнява в предвидените срокове, като средствата за строителството през следващите години ще бъдат осигурени с тригодишната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Същевременно средствата в размер на 490 779 500 лева ще бъдат възстановени от МРРБ в централния бюджет и ще се използват за приоритетни дейности за предотвратяване на последиците от пандемията от COVID – 19.

Правителственото решение е прието неприсъствено.

Служебният регионален министър Виолета Комитова коментира, че не знае дали точно парите са за „Хемус“, по нейни данни са за ремонтни дейности, които се извършват в момента. Прави се оценка на положения асфалт, а парите са необходими, за да се разпратят на техни фирми, които да продължат работа. 

Преди няколко месеца вече бившият премиер Бойко Борисов беше заявил, че АМ „Хемус“ вече е необратима, защото парите за нея са осигурени.

„Никой преди нас дори не си е помислял да построи АМ „Хемус“. Ние ще я направим и ще я оставим за поколенията. През 2024 г. от София до Варна ще се пътува само по магистрала, финансирането е осигурено, процесът е необратим. С „Хемус“ и пътя Ботевград - Видин Северна България само за няколко години ще догони Южна България по развитие“, обеща Борисов по време на инспекция.

9 месеца по-късно готовите средства за магистралата явно са преразпределени по други пера от служебния кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети