Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мирчев: Подкрепата на БСП зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ

Политика

Мирчев: Подкрепата на БСП зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ

Мирчев: Подкрепата на БСП зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ - Tribune.bg
Снимка:

„Още не е взето окончателно решение дали БСП да подкрепи кабинета на ИТН. Това ще се случи в следващите един-два дни и ще зависи и от позициите на ДБ и ИБГНИ.“ Това обясни в интервю за БНР Стоян Мирчев от БСП.

Според Мирчев от значение ще бъде ще има ли разговори между ИТН и останалите две партии – ДБ и ИБГНИ. „Иначе няма как да бъде избрано правителство, чисто математически.“

Въпреки припокриването на редица приоритети между БСП и ИТН, трябва да се види, че има достатъчно хора в парламента, които искат тази промяна, подчерта Стоян Мирчев.Той припомни, че от ДБ и ИБГНИ са заявявали, че са важни политиките, а не личностите:

„Политиките бяха поставени на масата, бяха намерени допирни точки между всички нас, които сме партии на протеста. И сега изведнъж вече говорим за личности, с които те са несъгласни. Тоест те създават едно впечатление, че за тях не са толкова важни политиките, колкото да имат съответните министерски места.“

„Допирните точки, които сме ги определили като политики, задължително трябва да бъдат оформени под някакъв документ. Това дава гаранция не на нас, това дава гаранция на обществото“, категоричен е Мирчев.

„Ако третият мандат дойде при нас, ще се говори със служебното правителство да остане то редовно“, потвърди Стоян Мирчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати