Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митева няма да насрочва извънредно заседание на НС в понеделник

Политика

Митева няма да насрочва извънредно заседание на НС в понеделник

Митева няма да насрочва извънредно заседание на НС в понеделник - Tribune.bg
Снимка:

ДБ и ИБНИ се надяваха тогава да свалят охраната на главния прокурор

Извънредно заседание на Народното събрание в понеделник няма да има. Причината – процедурни срокове кога е трябвало да постъпи предложението за свикването му.

„Демократична България“ събра подписи от ИБНИ и ИТН депутатите да заседават извънредно в началото на седмицата, за да приемат окончателно поправките в закона, свързан с Бюрото за защита на свидетелите. Те разформироват структурата и прехвърлят на Министерство на правосъдието задачата да сформира аналогична.

ИТН и ИБНИ се подписаха на ДБ да заседават в понеделник, за да оставят Гешев без охрана

Президентът Румен Радев обяви, че горе-долу по същото време ще разпусне парламента, за да може да се спази законовия срок за насрочване на избори 2 в 1 на 14 ноември.

„Нямам информация, кога ще бъде разпуснато Народното събрание. Надявам се, че ще може да проведе заседанието си в сряда. Не съм насрочила извънредно заседание за понеделник, защото предложението постъпи в деловодството късно през нощта петък срещу събота“, заяви председателят на Народното събрание Ива Митева пред бТВ.

Тя обясни, че не може да насрочи такова заседание в понеделник, защото това ще бъде в нарушение на правилника. Според него доклад не може да се обсъжда, ако не са изминали 72 часа от неговото раздаване на депутатите.

Според нея този доклад спокойно може да се разгледа в сряда. Митева призова президента Румен Радев да не разпуска НС преди сряда, за да може да се състои това последно заседание на парламента. Тя смята, че държавният глава спокойно може да издаде указа за предсрочни избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати