Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Отказахте мнозинство за смяна на Гешев, сега искате гласове да сменим охраната му

Политика

Нинова: Отказахте мнозинство за смяна на Гешев, сега искате гласове да сменим охраната му

Нинова: Отказахте мнозинство за смяна на Гешев, сега искате гласове да сменим охраната му - Tribune.bg
Снимка:

На това му се казва „Реформа по протестърски“, допълни лидерът на БСП

„Поканихме ИТН, ИБГНИ и ДБ на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство. Мнозинство за промяна. Уважаеми колеги от т.н партии на протеста вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Иван Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Ей на това му се казва „Реформа по протестърски“. С тези думи от ПГ на „БСП за България“ се обърнаха към колегите си от „партиите на протеста“.

От трибуната на Народното събрание, Корнелия Нинова припомни, че са подали ръка на новите партии, но те „високомерно“ са я отхвърлили и така са направили съставянето на правителството невъзможно.

„Виждаме, че в последните дни много йезуитски се опитвате прехвърляте отговорността за собственото си безсилие върху БСП. Не можем да Ви го позволим! Един месец ние сме отговорни към избирателите.“, допълни лидерът на левицата.

Социалистите дават четири дни за последен опит „за разум и отговорност пред държавата и хората“.

„Не вярвам тези четири дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откакто сме положили клетва. Но все пак оставаме с последна надежда – до вторник да се опитаме да променим ситуацията и поне на финала НС да изглежда отговорно към българските граждани“, заяви още Корнелия Нинова.

Tя призова за актуализация на бюджета, за да може 46-ото Народно събрание да покаже, че е проявило отговорност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп