Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: ДС се върна на бял кон не къде да е, а в политическия кабинет на МВнР

Политика

Митов: ДС се върна на бял кон не къде да е, а в политическия кабинет на МВнР

Митов: ДС се върна на бял кон не къде да е, а в политическия кабинет на МВнР - Tribune.bg
Снимка:

Държавна сигурност/ДС/ се върна на бял кон не къде да е, а в политическия кабинет на Министерство на външните работи, посочи в декларация от името на група народният представител от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

„През последните 30 години демократична България води тежка битка, за да скъса с тоталитарното си минало. Най-агресивната, най-бруталната и същевременно най-перфидната част от това минало е неговият репресивен апарат. С други думи структурите на ДС, виновни за съсипването на съдбите на стотици хиляди български граждани. Ако има територия, където тази битка да е била особено ожесточена - това е полето на българската дипломация и системата на МВнР“, изтъкна Митов. Той подчерта, че в годините, в които са управлявали трите правителства на Бойко Борисов и по време на мандат на Росен Плевнелиев е въведена практика да не се назначават нито на посланически постове, нито в политическото ръководство на МВнР сътрудници и агенти на ДС.

Според Митов днес България се управлява от нова власт. Той обърна внимание, че част от новата власт е БСП, която не се е извинила за миналото.

„Да не се окаже, че реалната власт всъщност се намира в президентството, а протестните партии са само политически декор, който се разпада“, попита Митов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати