Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: Олигарси извън България очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията

Политика

Митов: Олигарси извън България очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията

Снимка:

Митов определи като „много екзотичен избор“ новоназначения шеф на НАП

Важно е гражданите да видят служебния кабинет и първите му действия, заяви пред БНТ Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ.

„Първото действие е уволнението на главния свидетел срещу съветника на президента Пламен Узунов от МВР, след това назначението на жена, която е не просто е основател на партията на Васил Божков, а и член на ръководството“, отбеляза Митов.

„Онези олигарси, които последните години живеят извън България по разни дестинации, очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Той подчерта, че това, което вижда сега, са „много странни назначения“. Митов определи като „много екзотичен избор“ новоназначения шеф на НАП.

По думите му в служебния кабинет има и попадения - министърът на външните работи, министърът на отбраната, които са професионалисти и с които той е работил.

Митов коментира и избирането му за заместник-председател на ГЕРБ, като подчерта, че винаги е седял в дясно-консервативното пространство. Сменил е няколко партии, но те винаги са били десни.

Митов коментира и поведението на „Демократична България“, като посочи, че са взели вота на избирателите и са го поставили на разположение на президента на БСП.

„Кабинетът, който е подреден в момента, си е кабинет до известна степен и на БСП“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още