Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Митов: Радев да бъде поставен в дипломатическа карантина

Политика

Митов: Радев да бъде поставен в дипломатическа карантина

Митов: Радев да бъде поставен в дипломатическа карантина - Tribune.bg
Снимка:

„Ужасяващо ниската активност не дава добри перспективи за избрания нов-стар президент. Това е най-слабо подкрепеният президент в най-новата история у нас.“, това заяви за бТВ заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Каквато и да е бройката на избирателите, активността, която видяхме в неделя е ужасяваща и тя става все по-ниска“, каза той.

Митов заяви, че в последните няколко дни Радев е забъркал тежък дипломатически скандал със САЩ, Украйна и с Турция.

„Репликата Крим е руски трябва да отекне навсякъде. Тя вече отекна, видяхте позицията и на САЩ. Този президент трябва да бъде поставен в дипломатическа картина, докато не се научи да произнася думите Крим е украински. Не можеш да претендираш, че уважаваш върховенството на правото и да не разпознаваш, защо Крим не е руски“, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него Румен Радев за пет години така и не се научил да мисли в категориите на правовата държава.

„Чудя се как така в един момент се оказа, че 73% от ромите са гласували за Радев. Изведнъж се появи една такава спонтанна ромска любов. В част от изявленията си Радев, и пред камери той винаги е наблягал на факта, че активността по ромските секции е много съмнителна и там се купуват гласове. И изведнъж получава 73% от гласовете им”, отчете Митов.

Според зам.-председателят на ГЕРБ тези избори не са били демократични, заради действията на служебния министър Бойко Рашков.

„В последната седмица преди парламентарните избори излезе с поредната халюцинация, че Борисов има банка. И нещата със саковете и чувалите бяха опровергани и то от ГДБОП.“ Припомни Митов и допълни: „ Рашков не се поколеба да дойде до етнически конфликт и да влоши отношенията ни с Турция, за да внуши, че работим с ДПС и хиляди гласове от Турция да се излеят в кошницата на проф. Герджиков на втори тур. Цялата митология се разруши, гласовете отидоха поравно.“

 „Проф. Герджиков беше прекрасен кандидат с брилянтен академичен ум, който знае какво е да олицетворяваш единството на нацията. Имаше всички шансове да спечели. Дали не ни стигна времето, дали заради репресиите и насилието, дали защото на българите им омръзна да гласуват...“, коментира още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети