Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ММС започва проверка в Тотото и НСБ, управлявани от близки на Радостин Василев

Политика

ММС започва проверка в Тотото и НСБ, управлявани от близки на Радостин Василев

ММС започва проверка в Тотото и НСБ, управлявани от близки на Радостин Василев - Tribune.bg
Снимка:

Министерство на младежта и спорта ще извърши проверки за работата на държавните търговски дружества Национална спортна база (НСБ) и Български спортен тотализатор (БСТ). Това стана ясно на пресконференция, на която Лечева представи екипа си и приоритетите в работата.

"Виждаме проблеми във функционирането на дружествата, съответно Български спортен тотализатор. Той е много важен за финансирането на федерациите, анонсира се рекорден бюджет, което не е точно така. Проблеми има и по отношение на базите, дружеството Национална спортна база, което стопанисва всички важни бази за подготовка", коментира Лечева.

Припомняме, че начело на двете дружества отцепникът от ИТН Радостин Василев  сложи свои приближени. Начело на БСТ е Александър Тодоров, а НСБ се ръководи от Венцислав Петков.

"Ще има нарочна пресконференция, за да покажа състоянието на всичко, което ви интересува - разходването на средства, дейностите на министерството  и състоянието на базите", каза още Лечева.

Тя бе категорична, че нейна основна цел е осигуряването на максимално спокойствие на всички спортисти.

„Само след две години е олимпиадата в Париж и всички спортове, които ще участват там са започнали интензивна подготовка", каза Лечева. Беше добавено, че е важно финансовото обезпечаване на подготовката на всички спортисти, за да "могат те да мислят само за спортния резултат".

Според нея е необходим диалог с федерациите, който е бил прекъснат в последно време.

Лечева си постави за цел оценка на държавните спортни училища. "За три месеца чудеса не могат да се направят, но оценка на спортните училища, държавните такива, е много важна".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети