Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МОН се обясни за дипломата на Гюров

Политика

МОН се обясни за дипломата на Гюров

МОН се обясни за дипломата на Гюров - Tribune.bg
Снимка:

Министерство на образованието се обясни за дипломата на депутата от „Продължаваме промяната“ и кандидат за гуверньор на БНБ Андрей Гюров.

Според ведомството проверка на автентичността на представената диплома е удостоверена „веднага“, защото тя е регистрирана и публично достъпна на сайта на библиотеката на Виенския университет.

Що се отнася до съдържанието Националният център за информация и документация (НАЦИД) не се произнася, а само се проверява легитимността на дипломата, което в случая било направено, уверяват от МОН.   

От ведомството съобщават още относно статута на висшето училище, че Виенският университет е акредитирано висше училище на територията на Австрия, която пък е страна членка на ЕС.

Дипломата от Виенския университет за придобиване на ОНС „доктор“ на Андрей Гюров е регистрирана за заемане на академичната длъжност „главен асистент“ в Американския университет в България на 10 октомври 2019 г, а заявлението за признаване на същата диплома, което дава достъп до пазара на труда извън висшите училища, е постъпило на 31 март 2022 г.

Според МОН извършените по-горе процедури се правят за признаване на ОНС „доктор“ и били направени след подаденото вчера заявление поради големия обществен интерес.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати