Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Москва ни обвини, че пренаписваме историята

Политика

Москва ни обвини, че пренаписваме историята

Снимка:

Мария Захарова отрече да е имало репресии, донесени от Червената армия

„България пренаписва история, обявява репресии, за които твърди, че са дошли с Червената армия - това е опасна тенденция“. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за ТАСС.

Преди дни българското външно министерство излезе с официално изявление във връзка с руския културно-информационен център, провеждащ изложба за спорната дата 9 септември, но обърната като: „75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма“.

Страната ни посочи, че „щитовете на Съветската армия са донесли на народите от Централна и Източна Европа половин век репресии, задушаващи гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и изолация от динамиката на процесите, протичащи в развитите европейски държави“.

„Ние добре разбираме, че всяка страна има свои политически предпочитания и тенденции. Вземайки предвид, че това изявление е направено по официална линия, нашето посолството реагира. Обявяваме се открито за недопустимостта от изкривяване на историята. Това е абсолютно ясен показател, че България пренаписва история“, обвини Захарова.  


Коментари (2)

Banet Дали пък ми пука, в какво ще и обвини Москва .,.....я да Идат у лЕво.....
06.09.2019 18:23 / Отговор
Да бе да За първи път да си кажем истината Право куме в очи и вече сме неблагодарници, които пренаписват историята
07.09.2019 07:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още