Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС обяви програмата на делегацията в Киев, Заков също отива в Украйна

Политика

МС обяви програмата на делегацията в Киев, Заков също отива в Украйна

МС обяви програмата на делегацията в Киев, Заков също отива в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Министерския съвет обяви програмата на делегацията, която ще посети Киев. Пуснаха и пълен списък със заминаващите с премиера Петков.

В Киев българският министър-председател ще проведе среща с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. Петков ще разговаря и с украинския си колега Денис Шмигал, съобщават от пресцентъра на МС.

В програмата е предвидено и посещение на градовете Бородянка, Буча и Ирпин, където представителите на българската държава ще се запознаят с щетите и разрушенията, причинени от руската агресия. В Киев нашата делегация ще проведе среща и с представители на българската общност в Украйна, посочват още от „Дондуков“ 1.

Заедно с премиера Кирил Петков ще пътуват министърът на отбраната Драгомир Заков, както и народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов, както и директорът на „Ситуационен център“ към МВнР Антон Марков, става ясно от съобщението.

Припомняме, че след поведена среща на ръководството на БСП във вторник - те взеха решение да не изпращат човек, тъй като наличната информация за ситуацията в Украйна е достатъчна.

Миналата седмица Кирил Петков обяви, че целта на посещението е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки. От управляващата коалиция се надяват това посещение да изясни позициите на партньорите по въпроса дали България да предостави военна помощ на Украйна. До този момент БСП е категорично против изпращането на военна помощ, а ДБ заплашиха, че ще напуснат управлението, ако това не се случи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети