Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Управляващите пак без решение за военна помощ за Украйна – ще мислят след посещението в Киев

Политика

Управляващите пак без решение за военна помощ за Украйна – ще мислят след посещението в Киев

Управляващите пак без решение за военна помощ за Украйна – ще мислят след посещението в Киев - Tribune.bg

Управляващите пак не взеха решение за изпращането на военна помощ за Украйна, стана ясно след 2-часовия Коалиционен съвет. Те ще умуват след посещението на правителствена делегация в Киев.

Преговорите ще продължат след завръщането на българската делегация от Киев, съобщи представителят на ИТН Станислав Балабанов. По време на визитата политиците ще се срещнат с президента Владимир Зеленски. Подробности от програмата и времетраенето ѝ няма да се съобщават от съображения за сигурност.

Освен него в делегацията ще има представители на още две партии от коалицията - Калоян Икономов от „Продължаваме промяната” и ген. Атанас Атанасов от „Демократична България”. От БСП са потвърдили и на съвета, че техен представител няма да има.

„Всичко зависи от посещението ни в Украйна, за да сме информирани и продуктивни за бъдещи разговори между партньорите, за да се изчистят всички детайли. България трябва да има ясна, конкретна, единна позиция, да знаем какво в бъдеще ще бъде изпращано и под каква форма", поясни Балабанов.

Коалицията се събра извънредно заради помощта за Украйна, ИТН ще гласуват по съвест


Топ новини

виж още
Актуална тема