Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Политика

Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите - Tribune.bg
Снимка:

Движението за права и свободи ще се яви самостоятелно на изборите. Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция след заседанието на Централния съвет на партията.

„Декларация няма да имаме на днешното заседание на централния съвет. Като централният ни съвет мина по следния дневен ред: Анализ на актуалната политическа информация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет на централния ни съвет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите“, допълни Карадайъ.

Ръководителят на Централния изборен щаб ще председателят на партията, като в него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

„Най-важното решение е, приема процедурни правила и критерии за предстоящите избори. Имаме един основен критерий, избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма. Единствената промяна, която имаме от други избори, е датата и сроковете“, заяви Карадайъ.

„Пътищата за доставка на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти“, посочи Мустафа Карадайъ.  

По думите на Карадайъ не е новина, че е бил на среща с Ердоган, защото преди това се е срещал  с Шарл Мишел, Марк Рюте и френският президент Макрон.

„До колко е важна срещата с Ердоган за България – при тази глобална енергийна криза, криза с газа, България трябва да има поглед към всички източници за газ, но пътищата за доставка не са много. Много места за купуване, но пътища малко. От тази гледна точка Турция има важна роля и затова е важно за България да имаме дори контакти с нея“, посочи лидерът на ДПС.

„Като политици в България, ние не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство: Европейския съюз и НАТО ние имаме партньори и съюзници. Освен това ние имаме съседи и международна и геополитическа дейност, независимо дали сме на власт или в опозиция. Ние безспорно трябва да се виждаме и имаме партньори, с които се виждаме“, отговори Мустафа Карадайъ на журналистически въпрос до колко е била важна срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

„Политическото ръководство е много благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност и към България в този процес“, обяви председателят на ДПС.

Той поздрави служебния кабинет за сформирането на междуведомствения кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката.

„От лъжите на предишните управляващи не се знае какво е състоянието на държавата и те самите дори се оплетоха в това - какво е реално случващото се в България“, посочи той и допълни, че ДПС първи са казали, че кризите ще започнат да се решават когато си отиде правителството Петков.

„В България не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление.“, прогнозира още лидерът на ДПС.

Той изрази надежда, че на тези избори ще се следи за купен вот, но по законов начин, а не да се използва това като мотив за политически репресии.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати